IMG_4135.JPG

Probiotické online kurzy s podporou

Dveře do království kvašení, pro začátečníky i ty věčné, můžete otevřít ve stejnojmenném kurzu tady.

 

Do tajemství fermentovaných omáček, pesta a past proniknete díky kurzu Fermentované pozdní léto

 

Slaně ovocně se prokvasíte létem a vyrobíte si variace na olivy a umeocty v kurzu Fermentace ovoce naslano tady.

 

Na chystané plánované a nové kurzy (třeba ten o kimči) se můžete upsat tady

Živé kurzy kvašení

Pokud bydlíte poblíž Prahy nebo Kokořínska můžeme si zakvasit naživo. Nejčastěji pořádám základy kvašení zeleniny. Těšit se pak můžete třeba na chilli omáčku nebo oblíbené kimči.

 

Nenahraditelnou součástí jsou ochutnávky, díky nimž si lépe dokážete představit chuťový výsledek svého snažení.

IMG_1208.JPG
IMG_3243.JPG

Ulov & nakvas

Kurzy “Ulov & nakvas” jsou tu pro ty z vás, u kterých se propojuje vášeň sběračská s vášní konzervační.
 

U nás na Kokořínsku nasbíráme ve volné přírodě, sadu nebo na zahradě sezónní poklady a ty následně společně a začerstva zpracujeme.

Těšit se můžete třeba na zeleninu s jarními jedlými rostlinami, rybízový umeocet či „olivy“ ze špendlíků.

Prokvašené ebooky

Fermentaci se také věnují divoženkovské ebooky. Zatím dokvasil medový o fermentaci šišek a květů v medu, omáčkový o přípravě zeleninových omáček a pastový o kvašení pesta a past ze sezónních bylinek a zeleniny.

 

divozenkavkuchyni_fermentovana chilli omacka (2).JPG
IMG_7905.JPG

Kvasicí skripta

Těm, co se do kvašení zeleniny chtějí pustit úplně sami, nabízím zdarma prokvašená skripta. Najdete v nich základní teorii a praxi kvašení zeleniny.

Fermentační konzultace

Pro vás, kteří potřebujete odpovědi na zcela konkrétní otázky: sběračské, fermentační či zavařovací.

 

Soukromě můžeme probrat třeba, proč se zelenina stále nedaří, jak kvasit divoké bylinky, řepový kvas nebo bylinkovo-zeleninové pasty, výrobu umeocta, fermentaci v medu či cokoliv dalšího, co vás zajímá.

IMG_5397.jpg
IMG_7914.JPG

Emailová dávka sezónní inspirace, receptů a nápadů na téma jedlých darů i kvašení spolu s termíny a informacemi o aktuálních kurzech.

 

Pokud chcete dostávat Divoženku do schránky, stačí se přihlásit k odběru. O to ostatní už se postarám já.

Divoženkovský newsletter

Bublání na sítích

Neuvěřitelnou spoustu sezónních a nápaditých příspěvků najdete na mých sociálních sítích. Už tisíc!

 

Hlavně divoženkovský Instagram je takový můj  sběračsko-prokvašený virtuální vesmír, ve kterém se s vámi dělím o aktuální tipy, recepty i experimenty.

  • Facebook - Bílý kruh
  • Instagram - Bílý kruh
IMG_6486.JPG
IMG_6873.JPG

Kvašení na blogu

Dáváte-li přednost hutnějším a obšírnějším textům, navštivte můj blog.

 

Postupně na něm přibývají tematické články a recepty, tady jsou ty z kategorie kvašení

Máte otázky? Sem s nimi!
Napište na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Krásné dny plné sběru a kvašení vám přeju!
Denisa, Divoženka v kuchyni

IMG_6963.JPG

KVAŠENÍ

Kvašení neboli fermentace je pro mě nekonečný vesmír plný neuvěřitelných chutí, vůní, barev a struktur. Stejně jako ten skutečný vesmír má i ten můj prokvašený mnoho galaxií, které přímo vybízejí k objevování. Jednou z nich být kvašená zelenina, další kimči, omáčky, medovina, tempeh, miso…


Kvašení je ten nejpřirozenější, tisíci lety prověřený, způsob zpracování a konzervace surovin všeho druhu: ovoce, zeleniny, obilovin, luštěnin, mléka i masa. I v dnešní době většina tradičních potravin při své výrobě fermentací stále prochází, jen to často netušíme. Chleba, sýry, tvaroh, zelí, salámy, jogurty, pivo, víno, ocet. A co teprve kakao, káva, olivy, sójová či rybí omáčka...


Pojďme tenhle prokvašený vesmír společně a radostně zkoumat.