Probiotické online kurzy
Dveře do království kvašení, pro začátečníky i ty věčné, můžete otevřít ve stejnojmenném kurzu tady.
Do tajemství fermentovaných omáček, pesta a past proniknete díky kurzu Fermentované pozdní léto
Slaně ovocně se prokvasíte létem a vyrobíte si variace na olivy a umeocty v kurzu Letní škola slaného ovocného kvašení.
Na chystané plánované a nové kurzy (třeba ten o kimči) se můžete upsat tady
Živé kurzy kvašení
Pokud bydlíte poblíž Prahy nebo Kokořínska můžeme si zakvasit naživo. Nejčastěji pořádám základy kvašení zeleniny. Těšit se pak můžete třeba na chilli omáčku nebo oblíbené kimči.
Nenahraditelnou součástí jsou ochutnávky, díky nimž si lépe dokážete představit chuťový výsledek svého snažení.
Ulov & nakvas
Kurzy “Ulov & nakvas” jsou tu pro ty z vás, u kterých se propojuje vášeň sběračská s vášní konzervační.
U nás na Kokořínsku nasbíráme ve volné přírodě, sadu nebo na zahradě sezónní poklady a ty následně společně a začerstva zpracujeme.
Těšit se můžete třeba na zeleninu s jarními jedlými rostlinami, rybízový umeocet či „olivy“ ze špendlíků.
Prokvašené ebooky
Fermentaci se také věnují divoženkovské ebooky. Zatím dokvasil medový o fermentaci šišek a květů v medu, omáčkový o přípravě zeleninových omáček a pastový o kvašení pesta a past ze sezónních bylinek a zeleniny.
Kvasicí skripta
Těm, co se do kvašení zeleniny chtějí pustit úplně sami, nabízím zdarma prokvašená skripta. Najdete v nich základní teorii a praxi kvašení zeleniny.
Fermentační konzultace
Pro vás, kteří potřebujete odpovědi na zcela konkrétní otázky: sběračské, fermentační či zavařovací.
Soukromě můžeme probrat třeba, proč se zelenina stále nedaří, jak kvasit divoké bylinky, řepový kvas nebo bylinkovo-zeleninové pasty, výrobu umeocta, fermentaci v medu či cokoliv dalšího, co vás zajímá.
Emailová dávka sezónní inspirace, receptů a nápadů na téma jedlých darů i kvašení spolu s termíny a informacemi o aktuálních kurzech.
Pokud chcete dostávat Divoženku do schránky, stačí se přihlásit k odběru. O to ostatní už se postarám já.
Divoženkovský newsletter
Bublání na sítích
Neuvěřitelnou spoustu sezónních a nápaditých příspěvků najdete na mých sociálních sítích. Už přes 1200!
Hlavně divoženkovský Instagram je takový můj sběračsko-prokvašený virtuální vesmír, ve kterém se s vámi dělím o aktuální tipy, recepty i experimenty.
Kvašení na blogu
Dáváte-li přednost hutnějším a obšírnějším textům, navštivte můj blog.
Postupně na něm přibývají tematické články a recepty, tady jsou ty z kategorie kvašení.
Máte otázky? Sem s nimi!
Napište na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.
Krásné dny plné sběru a kvašení vám přeju!
Denisa, Divoženka v kuchyni
KVAŠENÍ
Kvašení neboli fermentace je pro mě nekonečný vesmír plný neuvěřitelných chutí, vůní, barev a struktur. Stejně jako ten skutečný vesmír má i ten můj prokvašený mnoho galaxií, které přímo vybízejí k objevování. Jednou z nich být kvašená zelenina, další kimči, omáčky, medovina, tempeh, miso…
Kvašení je ten nejpřirozenější, tisíci lety prověřený, způsob zpracování a konzervace surovin všeho druhu: ovoce, zeleniny, obilovin, luštěnin, mléka i masa. I v dnešní době většina tradičních potravin při své výrobě fermentací stále prochází, jen to často netušíme. Chleba, sýry, tvaroh, zelí, salámy, jogurty, pivo, víno, ocet. A co teprve kakao, káva, olivy, sójová či rybí omáčka...
Pojďme tenhle prokvašený vesmír společně a radostně zkoumat.