Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Věřím v opravdové domácí jídlo, nekonečnou přírodní hojnost a malé krůčky k soběstačnosti.
Z rodné Prahy jsme se s rodinou odstěhovali do roubenky na Kokořínsku, kde neustále zkoumám, co všechno jedlého a léčivého u nás roste a jak to můžeme tradičními i moderními způsoby zpracovávat.
S radostí, lehkostí a neutuchajícím nadšením o tom píšu jako "Divoženka v kuchyni" na sítích i webu. Pořádám živé a on-line kurzy kvašení a zpracování zeleniny, bylinek a ovoce a jedlé procházky.
Chcete se s mou prokvašeností a divokostí seznámit blíže?
-
okoukněte divoženkovské fotky a texty na Instagramu, to je můj sběračsko-fermentační deníček
-
poslechněte si o jedlém městě, kdoulovci i kvašení s Maškrtnicou na Rádiu Wave (11/20)
-
přečtěte si rozhovor "Praha je pro mě jedlé město", který se mnou vyšel u Na Ovoce (07/21)
-
zaposlouchejte se do podcastu "O kousek blíž": o sběru, hojnosti, kopřivových semínkách, sebevražedné soběstačnosti i vlastní udržitelnosti (10/21) (
-
podívejte se na kdoulovec v kuchyni na ČT v "Co naše babičky uměly a my jsme zapomněli" (01/22)
-
mrkněte na lov a zpracování hlívy v dalším dílu Babiček na ČT "Dary z lesa i ze záhonu" (09/22)
-
přečtěte si rozhovor "Divočina v nás může zachránit svět" pro Barlife Magazine (07/23)
-
poslechněte si dlouhý podcast o fermentování, bylinkách a houbách s Margit Slimákovou (06/23)
-
okoukněte krásné fotky a začtěte se povídání se mnou a mým mužem "Jakoby se něco zlomilo" pro blog Na Okraj (08/23)
-
přečtěte si nejnovější rozhovor pro Žijuúspěšně tady (09/23).
Vše o mně, mé práci i pohledu na svět prozradí mnohé...