
Jmenuju se Denisa Šimlová a říkám si Divoženka v kuchyni. Jsem královna kvašení, vášnivá sběračka jedlých darů přírody a neúnavná kuchařka.
Naučím vás kvasit, sbírat a konzervovat jedlé rostliny, (ne)obvyklé ovoce a jiné dary přírody. A to všechno pak používat ve vašem vaření.
Snažím se jíst a žít v souladu se sezónou a dary, které nám příroda nabízí, a krok po krůčku se přibližovat soběstačnosti.
Své zkušenosti i neotřelé nápady předávám v eboocích, při konzultacích a jako lektorka živých i on-line kurzů kvašení a jedlých procházek.
Chcete-li se se mnou blíže (a trochu netradičně) seznámit:
-
můžete okouknout moje fotky na Instagramu
-
přečíst rozhovor "Praha je pro mě jedlé město", který se mnou vyšel pro Na Ovoce
-
poslechnout si na Rádiu Wave rozhovor o jedlém městě, kdoulovci i kvašení s Julianou Fišerovou alias Maškrtnicou
-
poslechnout si se mnou díl podcastu "O kousek blíž": o sběru, hojnosti, kopřivových semínkách, sebevražedné soběstačnosti i vlastní udržitelnosti
-
podívat se na povídání a zpracování kdoulovce v pořadu ČT "Co naše babičky uměly a my jsme zapomněli".
Vše o mně, mé práci i pohledu na svět prozradí mnohé...