top of page

Přejete si vystoupit ve fermentaci o pomyslný stupínek výš a objevit nové způsoby kvašení bylinek a zeleniny?

Chcete si uchovat zeleninu a bylinky bez vaření, plné vitamínů a živých látek podporujících vaši imunitu?

Z osvědčeného online kurzu jsem pro vás vytvořila ebooky "Fermentované zeleninové omáčky" a "Fermentované zeleninové a bylinkové pasty", které vás seznámí s pokročilejšími technikami kvašení zeleniny a bylinek a otevřou vám další galaxii vesmíru fermentace.
 
Omáčky a pasty dokážou vašim jídlům dodat přesně tu správnou chuťovou tečku, pomyslnou kvašenou třešničku na dortu. Stačí jich přidat jen málo a vaše jídla povznesou o několik chuťových úrovní výš.
 
Zapomeňte na obyčejnou kyselost samotné kvašené zeleniny. Tyhle kvašené zeleninové a bylinkové dobroty vám přinesou nové a překvapivě lahodné chutě, u kterých často ani nepoznáte, že prošly fermentací.

202110_TITUL_omackovy.jpg

Fermentované zeleninové omáčky
 

  • teorie a praxe přípravy zeleninových omáček

  • podrobně vysvětlené postupy

  • vyzkoušené recepty a nápady na použití hotových omáček v kuchyni

  • ebook v PDF, 30 stran

Fermentované zeleninové a bylinkové pasty
 

  • teorie a praxe přípravy zeleninových a bylinkových past

  • podrobně vysvětlené postupy včetně jedné jednoduché a geniální techniky

  • lahodné recepty na samotné pasty i jejich použití v kuchyni

  • ebook v PDF, 40 stran

PASTY_titulka.jpg
fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

FERMENTOVANÉ OMÁČKY A PASTY

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

Naučím vás zpracovávat zeleninu a bylinky na fermentované dobroty, při jejichž ochutnání budou všichni vrnět blahem a nebudou věřit, že jste je vyráběli sami. 

Připravila jsem je především pro pokročilejší kvasící, kteří si chtějí rozšířit obzory ve kvašení zeleniny a bylinek a naučit se nové fermentační techniky. 

  • ​Teoreticky i prakticky proniknete do kvašení zeleniny a bylinek na tekutější omáčky a salsy a hustší pesta a pasty. 

  • Postupně se naučíte jednotlivé techniky výroby a pochopíte jejich specifika.

  • Ke každému způsobu pak dostanete několik konkrétních receptů a inspiraci na využití hotových kvašených výrobků ve vašem vaření. 

  • Můžete se těšit třeba na dýňovo-rajčatovou salsu,  kdoulovec s česnekem, kořeněnou omáčku ze zelených rajčat nebo dýně, chilli omáčku, česnekovou pastu, bylinkovou-zeleninovou kari pastu a kvašené pesto.

Co se díky ebookům naučíte

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy
denisa_divozenka v kuchyni.jpeg

Jmenuju se Denisa Šimlová. Fermentaci a sběru všeho jedlého jsem nevyléčitelně propadla. Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás.

 

Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody.

Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónou a využívat přírodních.

 

Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Brzo po dokvašení prvního zelí mě začaly lákat další fermentační techniky. Dnes kvasím zeleninu a bylinky, vyrábím ovocné octy, fermentované pomazánky, nápoje, omáčky a salsy, užívám si kvašení v medu i fermentaci ovoce naslano, hraju si s misem... 

Přípravu zeleninových a bylinkových omáček, salsy, pesta a pasty vnímám jako další krok po "základním" kvašení zeleniny. Krok, který nabízí neuvěřitelné chuťové možnosti.

Co říkají účastníci kurzu "Fermentované pozdní léto", ze kterého ebooky vzešly? 

"Kurz vřele doporučuji všem kvasícím nadšencům. Kvašené omáčky jsou dokonalé a naši rodinu nadchly tak, že už snad ani nebudeme "obyčejně" kvasit zeleninu. Denisa má vše pečlivě připravené a vždy odpovídá na všechny dotazy (v podstatě účastníky vede za ručičku, když to potřebují. 😁). Peníze vložené do kurzu jsou dobrou investicí. Díky za otevření cesty k novým chutím. "

 

Tereza Krajíčková

"Skvěle propracované postupy, recepty včetně bonusových bonbonků. Moc mě tento kurz bavil a obohatil."

 

Radana Urbanová

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."

Hedvika Řezáčová

"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."

 

Anna Benešová

09_fenykl dyne curry pasta.jpg

Máte otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na
 733 755 780.

Těším se s vámi na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

bottom of page