Živé kurzy

IMG_7903.JPG

Kurzy kvašení základní i pokročilejší

  • Během kurzu si osvojíte teorii i praxi kvašení.

  • Čeká vás oblíbená ochutnávka prokvašených dobrot.

  • Na konec si vlastnoručně připravíte zeleninu na domácí dokvašení.

  • Součástí kurzu jsou skripta v PDF. 
     

Témata kurzů: základní techniky kvašení, chilli omáčka, kvašení bylinkových a zeleninový past, příprava jablečného octa, kimči...

Kurzy "Ulov & nakvas"

IMG_6755.JPG
  • Kurz, který spojuju vášně sběračské a fermentační. 

  • U nás na Kokořínsku, ve volné přírodě nebo na zahradě nasbíráme sezónní bylinky, květy, ovoce a to vzápětí společně zpracujeme. 

  • Dozvíte se potřebnou teorii i praxi a domů si odnesete plné skleničky na dokvašení.

  • Součástí kurzu je ochutnávka a skripta v PDF.
     

Témata kurzů: zelenina s jarními bylinkami, šeřík na "černý" čaj a do medu, výhonky a šišky jehličnanů kvašené nasladko i naslano, rybíz jako umeocet, špendlíky jako fermentované olivy...

IMG_7247.JPG

Soukromý kurz kvašení 

  • Soukromý kurz kvašení u nás na Kokořínsku, u vás doma nebo ve firmě, jako narozeninový dárek, fermentační babinec či teambuilding.

  • Ochutnávka, fermentační teorie i praxe a vlastnoruční příprava zeleniny na kvašení.
     

  • Obvykle jako základní kurz kvašení. Možno se domluvit i na jiných tématech/technikách např. na kimči, chilli omáčce nebo výrobě octa.

Online kurzy kvašení

Dveře do království kvašení

Popis: Kurz, díky kterému proniknete do kvašení zeleniny 

Pro koho: začátečníci, mírně pokročilí, ti, kterým se zelenina stále nedaří

Délka: 4 týdny výuka + 2 podpora

Kdy: Obvykle 2x do roka. Další termín bude na jaře 2023. Chcete-li dát o kurzu vědět s předstihem, můžete se registrovat níže.

IMG_6966.JPG
IMG_7434.JPG

Fermentované pozdní léto: omáčky, pesta a pasty

Popis: Kurz vás naučí připravovat fermentované omáčky, pesta a bylinkové a zeleninové pasty a používat je v kuchyni. Celý popis najdete tady.

Pro koho: mírně pokročilí, co už doma zeleninu běžně kvasí

Délka: 2 týdny výuky + podpora

Kdy: Kurz se koná na konci léta 2023. Pokud vás láká, můžete se upsat níže a já vám dám vědět. 

Fermentace ovoce naslano: variace na olivy a umeocet a další

Popis: Kurz, díky kterému se zamilujete do kvašení ovoce naslano, v čele s variacemi na olivy a umeocet z místních plodin. Celý popis tady.

Pro koho: mírně pokročilí, co už doma zeleninu běžně kvasí

Délka: 3 týdny výuka + podpora

Kdy: V létě 2023. Pokud vás láká, můžete se upsat níže a já vám dám vědět. 

divozenka v kuchyni_domaci olivy.jpg
IMG_7518.JPG

Kimči

Popis: Kurz, díky kterému se výroba kimči stane vaším denním kyselo-pálivo-umami chlebem. Různé sezónní variace a vaření s kimči.

Pro koho: mírně pokročilí, co už doma zeleninu běžně kvasí

Délka: 2 týdny + podpora

Kdy: Zájem o kimči je velký, a tak pro vás kurz pomalinku tvořím. Jestli chcete být první, komu dám vědět, až ho spustím, zapište se níže.

Co o mých kurzech říkají účastníci? 

Super kurz plný informací, který vřele doporučuji každému, kdo se rád učí nové věci, experimentuje, nerad vyhazuje jídlo a nerad kupuje mrtvé potraviny z marketů. Opravdu stojí za to :)

Barbora Benešová

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

Denisa, Divoženka, ale i žena, co divy zná a umí je báječně předat nám, co máme "běžnou" práci a život a přece nás baví pronikat do tajů a pokladů naší přírody. A navíc "vaří" (tedy spíš kvasí) jako michelinská (super) star! Počkejte až ochutnáte třeba kdoulovec v česneku. To je recept, který z ní nutně musím ještě vymámit! ;)

Tereza Matonohová

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."

Hedvika Řezáčová

"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."

 

Anna Benešová

Máte otázky? Sem s nimi!
Napište na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Krásné dny plné sběru a kvašení vám přeju!
Denisa, Divoženka v kuchyni

divozenka v kuchyni_konzultace (2).JPG

DIVOŽENKOVSKÉ KURZY

Chcete-li načerpat nadšení, znalosti a inspiraci a dopřát si zážitek s podobně, fermentačně či sběračsky, naladěnými lidmi můžete si vybrat z divoženkovských živých a online kurzů.

 

Naživo se prokvasíme zeleninou a kimči, připravíme si "černý" čaj ze šeříku nebo se vrhneme třeba na chilli omáčku, ocet a umeocet.

Online výpravy do vesmíru fermentace zahrnují zeleninu a bylinky i lahodné omáčky a pasty. Dále prozkoumáme přípravu oliv a umeoctů z místních darů a nově se můžete těšit na cestu do galaxie plné kimči.  

IMG_7245 (2).JPG

Jaký je rozdíl mezi online a živým kurzem