Lákají vás chutě a blahodárné účinky kvašené zeleniny, ale na domácí kvašení si netroufáte nebo vás první pokusy zklamaly?
Přijdou vám návody na kvašení složité a nechcete to zkoušet sami a metodou pokus-omyl?
Potřebujete si osahat fermentační základy a načerpat inspiraci, abyste se mohli pustit do odvážnějších kombinací a pokročilejších technik?
Vytvořila jsem pro vás jedinečný on-line kurz, díky kterému proniknete do základů kvašení zeleniny a otevřete tak pomyslné dveře do království fermentace.
Během kurzu vás podpořím a povedu za ruku, abyste po jeho skončení mohli bohaté a podmanivé chutě, vůně, barvy a struktury fermentačního království zkoumat samostatně a neohroženě dál.
Věřím, že si vás kysaná zelenina získá, chuťově, výživově i zdravotně. Že se stane radostnou součástí vaší kuchyně a vy budete vymýšlet nové kombinace zeleniny, koření a bylinek podle sezóny i vlastních preferencí.
Pojďme společně naložit zelí, řepu, ředkvičky, květák, mrkev a další podle svých chutí na jedinečné kvašené výrobky, které si v obchodě nekoupíte!
OTEVŘETE DVEŘE DO KRÁLOVSTVÍ KVAŠENÍ
Díky kurzu "Dveře do království kvašení":
-
Objevíte snadný a levný způsob, jak si během celého roku připravit jídlo plné vitamínů a živých látek z domácích zdrojů a bez vaření. -
Krok za krokem se naučíte základní způsoby kvašení zeleniny a bylinek, které pak využijete i na další suroviny -
Dozvíte se, jak s kvašenou zeleninou vařit i jak ji nabízet rodině. -
Pochopíte, že se dá kvasit téměř vše, v malém, velkém, v paneláku i ve staré chalupě a že je to vlastně hra.
-
Dostanete navíc pořádnou dávku inspirace, nadšení a radosti ze soudku fermentace. -
Pravidelnou konzumací domácích kvašených potravin pak dozajista zlepšíte své trávení, obranyschopnost organismu i náladu.
"Daruješ-li ženě kvašenou zeleninu, nakrmíš ji vitamínem C a probiotiky na jeden den.
Naučíš-li ji kvasit, dáš jí i celé rodině živou a zdravou potravu pro celý život."
Jmenuju se Denisa Šimlová. Kvašení a sběru všeho jedlého jsem nevyléčitelně propadla.
Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!
Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.
Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky!
Brzo po dokvašení prvního zelí mě začaly lákat další fermentační techniky. Dnes kvasím zeleninu a bylinky, ujíždím na kimči, vyrábím ovocné octy, fermentované nápoje, omáčky a pasty, užívám si kvašení v medu i naše umeocty a neobvyklé "olivy", hraju si s misem...
Přípravu kysané zeleniny vnímám jako základní kámen, na kterém si kvašení osaháte a na kterém pak můžete dále a bezpečně stavět.
Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám zeleninové zkušenosti, pořádnou porci fermentačního nadšení a lehkosti a podpořím vás ve vašem domácím kvašení.
Podrobný popis kurzu
-
Teoreticky i prakticky probereme 4 základní způsoby kvašení zeleniny a bylinek
-
Postupně se budeme věnovat např. hygieně, solení, jak se vyhnout plísni a křísu, vhodným kombinacím zeleniny, variabilitě chutí, skladování a vaření s kvašenou zeleninou, kvašení podle sezóny i jak nabízet kvašenou zeleninu dětem.
- Dostanete spoustu tipů a receptů na kvašenou zeleninu i jídla s ní připravená.
-
Vše vám vysvětlím srozumitelně, jednoduše a s nadhledem - obrazem a popisem, občas videem.
-
Budete mít spoustu času na vlastní kvasicí praxi a experimenty.
-
Během kurzu se můžete se přidat ke společnému kvašení, podobnému fermentační výzvě, které vás vybudí k akci, ukáže fermentační zkratky a hlavně pomůže najít své oblíbené postupy a kombinace, protože každému vyhovuje a chutná něco jiného.
Čemu se naopak věnovat nebudeme?
Pokročilejším technikám kvašení zeleniny a bylinek jako jsou kimči, fermentované omáčky a pasty. Na ty jsou/budou samostatné kurzy.
Pro koho je kurz vhodný?
-
Kurz jsem připravila především pro začátečníky a ty, kterým se kvašená zelenina stále nedaří.
-
Dále pro mírně pokročilé, kteří se o kvašení zajímají více a chtějí se před výpravami do dalších galaxií fermentace ujistit, že mají dobře zvládnuté základy.
-
Pro ty, co se opravdu chtějí pustit do kvašení a ne jen si o něm číst.
Co vás čeká?
-
On-line kurz ve členské sekci (na webu, bez nutnosti mít FB)
-
Výuka je rozdělená na 4 týdny. Kurz můžete absolvovat buď s postupným odkrýváním (každý den se vám odkryjí nové příspěvky) nebo studovat ve vlastním tempu, klidně celý naráz.
-
Krátké příspěvky i videa.
-
Podrobná skripta v PDF.
-
Doprovodné emaily.
-
Neformální a přátelská atmosféra. Hravost a nadšení.
Kdy bude kurz probíhat?
-
Kurz je nově v členské sekci bez podpory.
-
Můžete se k němu přidat kdykoliv.
-
Přístup do členské sekce máte 2 roky od zaplacení.
Z předchozích běhů kurzu vyšlo více než 250 nových královen a králů kvašení. Co o něm řekli někteří z nich?
"Pro mě kurz splnil to, co obsahuje jeho název. Opravdu se mi otevřely dveře do království, před jehož prahem jsem do té doby stala, nervózně přešlapovala, trochu strachy a se zájmem, ale neměla dostatek odvahy a nikoho, kdo by mě příjemně provedl a ukázal mi všechny vůně a poklady. Překvapilo mě, jak je to jednoduché a tak dobré! Není k tomu potřeba nic speciálního, kromě jedné Divoženky v kuchyni :), která kurz jednoduše a věcně provedla, poradila a předala vše důležité, abych se v tom království mohla pohybovat už sama. Děkuji. Vřele doporučuji, stojí to za to."
Hedvika Řezáčová
"Od kurzu jsem neměla přílišné očekávání, protože jsem už měla zkušenosti s kvašením. Spíše jsem si říkala, že do něj zkusím jít z toho důvodu, že bych se ráda naučila i pokročilé techniky kvašení, tak aby mi něco ze základů nechybělo. Zjistila jsem ale, že je toho hodně, co jsem netušila, a že svět kvašení je daleko rozsáhlejší, než jsem tušila :-)"
Petra Pomijová
"Za mě naprostá spokojenost, velká radost z naučených dovedností i ze sdílení se. Kurz byl srozumitelný. Použité návody jsou opravdu dokonalé a inspirují i k dalšímu samostatnému kvašení."
Jitka Pohanková
"Jsem opravdu ráda, že jsem se na kurz přihlásila. S fermentací jsem si už pohrávala, ale teď má v mé kuchyni své pevné místo. Bylo to informačně nabité, praktické a opravdu jsem se dozvěděla mnoho cenných tipů a rad. Zároveň byl kurz hodně user-friendly a bylo možné ho docela pohodlně vměstnat do jinak nabitého rozvrhu."
Kateřina Kozáková
"Výborně připravený a vyladěný kurz. Získal jsem velmi přehledně dostatek nápadů a triků na to, jak kvasit jednoduše, levně a hlavně s výsledkem :) Využití kvašené zeleniny jsou opravdu rozmanité. Jsem pořád v úžasu, jak to dokáže posunout chuť dobře známého jídla na ještě vyšší úroveň! Kurzem aktivně prováděla a disciplinovaně zodpovídala všechny otázky, opravdová nadšenkyně a experimentátorka do kvašení všeho možného, Divoženka v kuchyni. Byl to dobře strávený čas. Vřele Doporučuji!"
Michal Červenka
"Denisa mi ukázala, jak na to, podělila se o úžasné recepty a spoustu dalších zajímavostí. A dodala odvahu k vlastním experimentům. Už ani nevím, jak jsem bez bublajících sklenic mohla dosud žít. Pokud vás kvašení láká nebo přímo fascinuje jako mě, okukujete ty nádherné barevné lahvičky, ale z nějakého důvodu se pořád nemůžete sami odhodlat, tenhle kurz je přesně to, co potřebujete."
Veronika Burgaud
Odpovědi na nejčatější otázky
Ještě nikdy jsem nekvasil/a, nevadí to?
-
Vůbec! Předchozí zkušenosti s kvašením vůbec nejsou nutné.
-
Vše se naučíte v kurzu.
Kvasíme doma klasické zelí, naučím se v kurzu něco nového?
-
Určitě. V kurzu objevíte spoustu inspirace a nápadů na zeleninové kvašenosti.
-
Krom kvašení ve vlastní šťávě, jako se dělá zelí, se budeme věnovat i dalších technikám.
Musím být připojená/ý v konkrétní čas? Bojím se, že to kvůli práci/dětem/dovolené nezvládnu.
-
Kurz neprobíhá v "reálném" čase, můžete jím procházet ve vlastním tempu, kdy se vám to bude hodit. Klidně i opakovaně.
-
Pokud byste z nějakého důvodu kurz nestíhali, můžete si jeho obsah znovu nastudovat v členské sekci nebo z materiálů v PDF.
Nevadí, že nemám Facebook?
-
Vůbec to nevadí, kurz můžete absolvovat plnohodnotně i bez něj.
-
Všechny výukové materiály totiž najdete ve členské sekci na webu.
V čem je online kurz jiný než živý?
-
Probereme v něm mnohem více technik, receptů a inspirace, než bychom mohli v jednom živém kurzu. Potřebovali bychom na to alespoň tři.
-
Procházíte kurz ve vlastním tempu a podle svých časových možností a z pohodlí vašeho domova.
-
Sami si vyberete, jaké kvašené recepty vás osloví, a ty pak uděláte.
-
K obsahu se můžete opakovaně vracet.
-
Mnohem větší prostor i čas na postupné fermentační krůčky.
-
Výrazně nižší cena.
-
Oproti živému kurzu nemůžete ochutnávat moje výrobky, zato si najdete ty svoje, podle preference vašich chuťových buněk.
Máte ještě další otázky? Sem s nimi!
Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.