Nadchly vás blahodárné účinky kvašené zeleniny, ale na domácí kvašení si zatím netroufáte, první pokusy vás zklamaly nebo dokonce zplesnivěly?

Přijdou vám návody na kvašení příliš složité, nechcete to zdlouhavě zkoušet metodou pokus-omyl a zažívat při nepovedených pokusech opakované zklamání?

Kvasíte pořád to stejné (zelí) a potřebujete inspiraci, abyste se pustili do odvážnějších kombinací zeleniny, bylinek a koření?

Připravila jsem pro vás 6týdenní online kurz kvašení zeleniny a bylinek. Nazvala jsem ho "Dveře do království kvašení", protože právě zeleninu považuju za základ fermentace, pomyslné dveře do království kvašení

 

Věřím, že když se ji naučíte připravovat, otevře se vám celý nekonečný vesmír chutí, vůní a možností.

Pojďme společně otevřít dveře do království kvašení.

Díky online kurzu kvašení zeleniny

Dveře do království kvašení:


  • Získáte snadný a levný způsob, jak si během celého roku připravit jídlo plné vitamínů a živých látek z domácích zdrojů


  • Krok za krokem se naučíte čtyři základní způsoby kvašení zeleniny a bylinek.


  • Pochopíte, jak zajistit, aby vám zelenina nezplesnivěla, i jak poznat, že je hotová.


  • Dozvíte se, jak s kvašenou zeleninou vařit i jak ji nabízet vašim dětem a mužům.


  • Objevíte, jak od jara do podzimu konzervovat sezónní zeleninu a bylinky, přirozeně a bez tepelné úpravy . 


  • Dostanete odpovědi na vaše otázky ohledně kvašení zeleniny a možnost své pokusy konzultovat.


  • Pravidelnou konzumací domácích kvašených potravin dozajista zlepšíte své trávení, obranyschopnost organismu i náladu.

Pro kvašení vás nadchnu. Navíc vám vše vysvětlím a ukážu přátelsky, jednoduše a srozumitelně.

OTEVŘETE DVEŘE DO KRÁLOVSTVÍ KVAŠENÍ 

"Daruješ-li ženě kvašenou zeleninu, nakrmíš ji vitamínem C a probiotiky na jeden den.

Naučíš-li ji kvasit, dáš jí i celé rodině živou a zdravou potravu pro celý život."

Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem fermentační experimentátorka, vášnivá sběračka jedlých darů přírody a nadšená kuchařka.

Před pár lety jsem na tom byla stejně, jako jste teď možná vy. Kvašení mi připadalo složité, ztrácela jsem se v poměrech, děsila se přísné hygieny a hlavně se pořád bála začít!
A dneska s přehledem kvasím zeleninu a bylinky po celý rok, vyrábím ovocné octy, fermentované pomazánky, nápoje a salsy, užívám si kvašení v medu i ovoce naslano... 
 
Mám za sebou dlouhou cestu, včetně několika slepých uliček, kterými vy už bloudit nemusíte. Fermentaci všeho druhu jsem nevyléčitelně propadla a svým nadšením chci nakazit i vás. 
 

V kurzu Dveře do království kvašení vám ráda předám své zkušenosti, trochu té fermentační lehkosti i nadšení a podpořím vás v domácím kvašení.

Podrobný popis kurzu

Kurz jsem připravila především pro začátečníky a ty, kterým se kvašená zelenina stále nedaří, nebo se o problematiku kvašení zeleniny zajímají více.

  • ​Teoreticky i prakticky probereme 4 základní způsoby kvašení zeleniny a bylinek

  • Postupně se budeme věnovat např. hygieně, solení, jak se vyhnout plísni a křísu, vhodným kombinacím zeleniny, variabilitě chutí, skladování a vaření s kvašenou zeleninou, kvašení podle sezóny i jak nabízet kvašenou zeleninu dětem. 

  • Dostanete spoustu tipů a receptů na kvašenou zeleninu i jídla s ní připravená.
  • Vše vám vysvětlím srozumitelně, jednoduše a s nadhledem
    - obrazem, videem nebo popisem.

  • Během kurzu budete mít spoustu času na vlastní kvasicí praxi a experimenty.

  • Přičemž se budete moct na cokoliv ohledně kvašení zeleniny zeptat a konzultovat svoje kvasící pokusy.

 

Čemu se naopak věnovat nebudeme?

Pokročilejším technikám kvašení zeleniny a bylinek jako jsou kimči, fermentované omáčky a pasty. Na ty chystám samostatné kurzy.

Forma kurzu

  • On-line kurz v uzavřené facebookové skupině.

  • Jednotlivá témata ve FB skupině
    uspořádaná do Průvodců.

  • Krátké příspěvky i videa.

  • Podrobná skripta v PDF.

  • Moje aktivní podpora po dobu 6 týdnů.

  • Možnost vzájemné interakce a inspirace. 

  • Neformální a přátelská atmosféra. 

  • Hravost a nadšení. 

Kdy bude kurz probíhat?

  • Kurz začne 12. 4 a končí 23. 5. 2021

  • Čeká vás 5 týdnů plných výukových příspěvků + 1 týden následné podpory.

  • Po skončení kurzu zůstane skupina ještě rok otevřená, pro vzájemnou podporu a inspiraci účastníků kurzu. 

Co o kurzu řekli účastníci předchozích běhů?

"Pro mě kurz splnil to, co obsahuje jeho název. Opravdu se mi otevřely dveře do království, před jehož prahem jsem do té doby stala, nervózně přešlapovala, trochu strachy a se zájmem, ale neměla dostatek odvahy a nikoho, kdo by mě příjemně provedl a ukázal mi všechny vůně a poklady. Překvapilo mě, jak je to jednoduché a tak dobré! Není k tomu potřeba nic speciálního, kromě jedné Divoženky v kuchyni :), která kurz jednoduše a věcně provedla, poradila a předala vše důležité, abych se v tom království mohla pohybovat už sama. Děkuji. Vřele doporučuji, stojí to za to."

Hedvika Řezáčová

"Za mě naprostá spokojenost, velká radost z naučených dovedností i ze sdílení se. Kurz byl srozumitelný. Použité návody jsou opravdu dokonalé a inspirují i k dalšímu samostatnému kvašení."

 

Jitka Pohanková

"Jsem opravdu ráda, že jsem se na kurz přihlásila. S fermentací jsem si už pohrávala, ale teď má v mé kuchyni své pevné místo. Bylo to informačně nabité, praktické a opravdu jsem se dozvěděla mnoho cenných tipů a rad. Zároveň byl kurz hodně user-friendly a bylo možné ho docela pohodlně vměstnat do jinak nabitého rozvrhu."

Kateřina Kozáková

"Denisa mi ukázala, jak na to, podělila se o úžasné recepty a spoustu dalších zajímavostí. A dodala odvahu k vlastním experimentům. Už ani nevím, jak jsem bez bublajících sklenic mohla dosud žít. Pokud vás kvašení láká nebo přímo fascinuje jako mě, okukujete ty nádherné barevné lahvičky, ale z nějakého důvodu se pořád nemůžete sami odhodlat, tenhle kurz je přesně to, co potřebujete."

 

Veronika Burgaud

"Od kurzu jsem neměla přílišné očekávání, protože jsem už měla zkušenosti s kvašením. Spíše jsem si říkala, že do něj zkusím jít z toho důvodu, že bych se ráda naučila i pokročilé techniky kvašení, tak aby mi něco ze základů nechybělo. Zjistila jsem ale, že je toho hodně, co jsem netušila, a že svět kvašení je daleko rozsáhlejší, než jsem tušila :-)"

Petra Pomijová

"Kurz je dokonalý a ty si skvelá! Oceňujem perfektné a precízne spracované materiály, videá a tiež povzbudzujúce slová a ponechanie slobody v hľadaní vlastnej cesty. Teším sa na pokračovanie."

Mária Zentková

"Kurz předčil všechna má očekávání, recepty skvělé a chutné, postupy přehledně a jasně napsané i natočené. Přátelský přístup divoženky Denisy.
Díky kurzu se nebojím chuťových kombinací i zapojení divokých rostlin a mám chuť dále fermentačně experimentovat.

Žaneta Bendová

"Výborně připravený a vyladěný kurz pro kvašení. Získal jsem velmi přehledně dostatek nápadů a triků na to, jak kvasit jednoduše, levně a hlavně s výsledkem :) Využití kvašené zeleniny jsou opravdu rozmanité. Jsem pořád v úžasu, jak to dokáže posunout chuť dobře známého jídla na ještě vyšší úroveň! Kurzem aktivně prováděla a disciplinovaně zodpovídala všechny otázky, opravdová nadšenkyně a experimentátorka do kvašení všeho možného, Divoženka v kuchyni. Byl to dobře strávený čas. Vřele Doporučuji!"

 

Michal Červenka

Objednávky a dotazy

Přihlašování na 4. běh kurzu od 12. 4. do 23. 5. 2021

je otevřené, račte vstoupit.

Případné dotazy, prosím, pište na Messenger Divoženky v kuchyni  nebo emailem na denisa@divozenkavkuchyni.cz. 

Možno také zatelefonovat na číslo 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!

Denisa, Divoženka v kuchyni

 

Na kolik si otevření dveří do království kvašení cením?

Za tuto cenu si dopřejete:
 
  • pevné základy kvašení zeleniny a bylinek a důvěru ve své fermentační schopnosti, díky kterým pak můžete samostatně objevovat další galaxie vesmíru fermentace
     
  • 5 týdnů plných výukových příspěvků 
  • 6 týdnů plných podpory, rad a povzbuzení
  • více než 50 teoretických lekcí i praktických zkušeností
     
  • přehledná skripta v PDF
  • přístup do skupiny po dobu 1 roku
     
  • 3 bonusy:
    • lekce o kvašení s jarními jedlými rostlinami a květy​
    • lekce z kurzu "Ochutnejte (ne)obyčejné kvašené zelí"
    • inspirativní rozhovory a bonusové recepty od dalších žen, které veřejně kvasí 

Neváhejte a otevřete se mnou dveře do království kvašení.

Teď je ten správný čas!

Co řekly účastníci o předchozích on-line kurzech kvašení zeleniny?

"Jsem opravdu ráda, že jsem se na kurz přihlásila. S fermentací jsem si už pohrávala, ale teď má v mé kuchyni své pevné místo. Bylo to informačně nabité, praktické a opravdu jsem se dozvěděla mnoho cenných tipů a rad. Zároveň byl kurz hodně user-friendly a bylo možné ho docela pohodlně vměstnat do jinak nabitého rozvrhu."

Kateřina Kozáková

"Kurz předčil všechna má očekávání, recepty skvělé a chutné, postupy přehledně a jasně napsané i natočené. Přátelský přístup divoženky Denisy.
Díky kurzu se nebojím chuťových kombinací i zapojení divokých rostlin a mám chuť dále fermentačně experimentovat.

Žaneta Bendová

"Výborně připravený a vyladěný kurz pro kvašení. Získal jsem velmi přehledně dostatek nápadů a triků na to, jak kvasit jednoduše, levně a hlavně s výsledkem :) Využití kvašené zeleniny jsou opravdu rozmanité. Jsem pořád v úžasu, jak to dokáže posunout chuť dobře známého jídla na ještě vyšší úroveň! Kurzem aktivně prováděla a disciplinovaně zodpovídala všechny otázky, opravdová nadšenkyně a experimentátorka do kvašení všeho možného, Divoženka v kuchyni. Byl to dobře strávený čas. Vřele Doporučuji!"

 

Michal Červenka

"Denisa mi ukázala, jak na to, podělila se o úžasné recepty a spoustu dalších zajímavostí. A dodala odvahu k vlastním experimentům. Už ani nevím, jak jsem bez bublajících sklenic mohla dosud žít. Pokud vás kvašení láká nebo přímo fascinuje jako mě, okukujete ty nádherné barevné lahvičky, ale z nějakého důvodu se pořád nemůžete sami odhodlat, tenhle kurz je přesně to, co potřebujete."

 

Veronika Burgaud

"Kurz plný informací, které mě naučily kvasit a zbavily mě strachu z kvašení. Nadšení Denisy pro kvašení je naprosto pohlcující. Našla jsem tu mnoho užitečných receptů a tipů, jak kvašenou zeleninu zakomponovat do jídel pro moji rodinu. Moc za vše děkuji. "

 

Markéta Hernychová

"Kurz je dokonalý a ty si skvelá! Oceňujem perfektné a precízne spracované materiály, videá a tiež povzbudzujúce slová a ponechanie slobody v hľadaní vlastnej cesty. Teším sa na pokračovanie."

Mária Zentková

"Za mě naprostá spokojenost, velká radost z naučených dovedností i ze sdílení se. Kurz byl srozumitelný. Použité návody jsou opravdu dokonalé a inspirují i k dalšímu samostatnému kvašení."

 

Jitka Pohanková

Kolik "Fermentované pozdní léto" stojí?

  • Kurz si můžete koupit samotný za 950 Kč nebo v balíčku.
     

  • Balíček 1: kurz a dvě 15 min. fermentační konzultace za 1250 Kč
    Běžná cena 30 min. konzultace je 450 Kč. Konzultace probíhají telefonicky, přes Messenger nebo Streamyard a můžete je využít do 15. 1. 2021. 
     

  • Balíček 2: kurz a e-book "Kdoulovec: aromatický pokladza 1200 Kč.
    V kdoulovcovém e-booku vám prozradím vše o kdoulovci, jeho úpravách nasladko i naslano, vaření, sušení i fermentovaní. Jeho cena je 350 Kč a pošlu vám ho emailem do konce října 2020.

Neváhejte a pojďte si se mnou nakvasit sezónní zeleninu a bylinky, které jsou v té nejlepší kondici. 

Teď je ten správný čas, další běh bude až za rok!

Objednávky a dotazy

PŘIHLAŠOVÁNÍ SKONČILO.

Pokud máte o další běh nebo podobný kurz zájem, napište mi email na denisa@nakupujemespolecne.cz .

Dám vám včas vědět a nabídnu lepší prokvašenou cenu.

Protože vařím a kvasím podle sezóny, další běh tohoto kurzu proběhne nejdříve skoro za rok, v srpnu či září 2021.

Případné dotazy, prosím, pište na Messenger Divoženky v kuchyni  nebo emailem na denisa@nakupujemespolecne.cz. 

Možno také zatelefonovat na na číslo 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!

Denisa, Divoženka v kuchyni