.jpg)
Zamilujte si kdoulovec, aromatický poklad plný vitamínu C
Vše o kdoulovci, kterým můžete směle nahradit chuť i vůni citrónu, a jeho širokém použití v kuchyni. 25 receptů s kdoulovcem syrovým, vařeným, sušeným, macerovanými i kvašeným. Nasladko i naslano.
Pokud jste o kdoulovci ještě neslyšeli nebo si nejste jistí, zda máte ten správný plod, mrkněte na tenhle článek.
Fermentace květů a šišek v medu
Malý, ale nesmírně voňavý a sladký ebook, díky kterém se naučíte fermentovat květy, mladé výhonky a šištice v medu. Pro tu krásu ze sběru, úžasné vůně, neobvykle lahodné chutě i jako léčivé sirupy.
Je vhodný i pro začátečníky.


Fermentované zeleninové omáčky
Omáčkový ebook vás naučí kvasit širokou paletu jemných i pálivých zeleninových omáček. Třeba rajčatovou, dýňovou s hořčičnými semínky, paprikovou nebo česnekovou ala wasabi.
Vznikl z úspěšného online kurzu "Fermentované pozdní léto" a doporučuju ho už mírně pokročilým kvasičům a kvasnicím.
Fermentované bylinkové a zeleninové pasty
Pastový ebook vám odkryje techniky výroby fermentovaných past a pesta ze sezónní zeleniny a bylinek. Díky ebooku si připravíte úžasná ochucovadla, živá a plná chuti, která vaše vaření povznesou o několik úrovní výše.
Ebook je pro pokročilejší kvasiče a vznikl z úspěšného online kurzu na výrobu prokvašených omáček, pesta a past.

Co o mých kurzech říkají účastníci?
Na referencích k ebookům se pracuje, mějte strpení :) Zatím si můžete přečíst ty kurzové.
Super kurz plný informací, který vřele doporučuji každému, kdo se rád učí nové věci, experimentuje, nerad vyhazuje jídlo a nerad kupuje mrtvé potraviny z marketů. Opravdu stojí za to :)
Barbora Benešová
"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."
Lenka Krejčírová
Denisa, Divoženka, ale i žena, co divy zná a umí je báječně předat nám, co máme "běžnou" práci a život a přece nás baví pronikat do tajů a pokladů naší přírody. A navíc "vaří" (tedy spíš kvasí) jako michelinská (super) star! Počkejte až ochutnáte třeba kdoulovec v česneku. To je recept, který z ní nutně musím ještě vymámit! ;)
Tereza Matonohová
Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním
Jitka Pohanková
"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."
Hedvika Řezáčová
"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."
Anna Benešová
Máte otázky? Sem s nimi!
Napište na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.
Krásné dny plné sběru a kvašení vám přeju!
Denisa, Divoženka v kuchyni

Divoženkovské ebooky
Ebook, elektronická brožura či knížka v PDF, je praktická věc, pokud nechcete trávit čas online, máte to na mé živé kurzy daleko, a toužíte získat další sběračsko-fermentační dovednosti.
V ebooku najdete vše o daném tématu, jasně, přehledně a krásně zpracované, s radostí a chutí popsané a nafocené.
Ebook si můžete vytisknout a samostatně používat při domácím zpracování a experimentování. Cákání a zaznamenávání vlastních poznámek vítáno!