
ŽIVÉ AKCE
Milí, volali jste po živých akcích, mně také přinášejí radost , takže jich bude letos hodně.
Tady bydlí jejich přehled. Průběžně podle sezóny a momentální inspirace přidávám další.
A pokud jste na divoženkovské akci ještě nebyli, o různých typech kurzů si přečtěte tady a na ohlasy účastníků se mrkněte níže na téhle stránce. Tam se taky můžete registrovat k odběru informací o aktuálních akcích.
ŘÍJEN
21. 10. Podzimní jedlá procházka na Kokořínsku
-
procházka spojená s poznáváním jedlých a léčivých darů v mém rajónu
-
pozdní býlí, semena, bobule, kdoulovec, kořeny, větvičky i léčivé dřevokazné houby
-
proč jedlé rostliny a léčivé houby sbírat, jak je uchovávat i používat v kuchyni
-
ochutnávka rostlin po cestě, bohatá ochutnávka divokých i kvašených dobrot u nás
Kde: Kokořínsko, okolí Jestřebice
Délka: min. 4 hodiny
Cena: 1 450 Kč
PODZIM/ZIMA 2023
-
Na přelomu září a října se chystáme na dlouhou rodinnou dovolenou, takže kurzy nebudou. Pokud byste si chtěli zakvasit, poběží online kurz výroby omáček, pesta a past Fermentované pozdní léto.
-
2. polovina října: Podzimní jedlá procházka - viz výše.
-
Listopad: Zvažuju kdoulovec, jablkobraní nebo základy kvašení. Doporučuju se registrovat níže.
-
Prosinec: Začínám hibernovat a pravděpodobně žádná živá akce nebude.
-
Leden 2024: Budou oblíbené léčivě-houbové procházky.
-
Aby vám nic neuteklo, doporučuju se registrovat níže.

Co chystám na další měsíce?
-
Kurzy kvašení: základy a kimči
-
Jedlé procházky v Praze i na Kokořínsku
-
Léčivě-houbové procházky na Kokořínsku
-
Ulov & nakvas podle sezóny třeba: hlíva, jarní býlí, křídlatkové kimči, smrkové výhonky a borové šišky, šeříkové květy nebo sírovec
Chcete-li dostávat informace o chystaných akcích, můžete se zapsat do formuláře, a já vám je zašlu do vaší emailové schránky.
Co o kurzech a jedlých procházkách říkají účastníci?
Celý koncept "jedle procházky" mě upřímně nadchnul. Jednak mě překvapilo, že i v zimě je možné vyrazit na sběr a jednak mi přijde mnohem zajímavější vyrazit ven a učit se za pochodu poznávat nejen houby, ale i místa, kde je hledat a přímo si to tak osahat
Bára, účastnice Zimní houbové procházky
Až v kurzu jsem se skutečně naučila technikám kvašení. Ač jsem to předtím již několikrát zkoušela, výsledky se nedostavovaly, nebyla jsem si jistá a tuto činnost zavrhla. Díky Denise jsem pochopila základy a mám pocit, že chci vyzkoušet kvasit všechno co roste!
Iva, účastnice Základního kurzu kvašení
Bylo to nádherně odpoledne, inspirativní prostory a neuvěřitelně příjemná a přirozená Denisa. Člověk měl pocit jako by v chalupě už byl několikrát a Denisu znal dlouho. A vlastně to pro mě nebylo ani tak o Kimči, i když je výborné, ale spíš o nasměrování kudy mám v životě jít. Už se těším na další kurz :-)
Martina, účastnice Kurzu kvašení kimči
Nejdůležitější mi přišlo průběžné ochutnávání (a očichávání) bylin a plodů, které jsme na procházce potkali. Takhle přímá zkušenost s poznáváním pod důvěryhodným vedením je nenahraditelná. Závěrečná degustace mi zase otevřela nové chuťové obzory a zbavila mě některých předsudků.
Tereza, účastnice Podzimní jedlé procházky
Kdoulovec je pro mě úplně nová plodina. Když byl vypsán kurz na jeho kvašení, tak jsem neváhala. U Divoženky se vždy sejdou úžasní lidé a Denisa navíc připraví i mnoho ochutnávek, které probudí na jazyku pohárky, o kterých člověk ani nevěděl, že je má.
Hanka, pravidelné účastnice živých kurzu, tady konkrétně Kvašení: kdoulovec 3x jinak
Kurz jablkobraní je přesně pro lidi, kteří mají spousty těch kulatých plodů na zahrádce nebo je milují jako já. Těch šest provoněných hodin rozhodně nebyla ztráta času. Naopak.jsme hodně získaly. Čichové i chuťové buňky si přišly na své a šedá kůra mozková při vstřebávání teorie taky nepřišla zkrátka. Příští rok přijedu zase :) Ta jablka, společné česání, zpracování jablíček, tlachání, které nám ženským chybí od dob, kdy jsme přestaly drhnout peří :)))
Marie, účastnice kurzu Jablkobraní: velkokurz zpracování jablek
Na kurzu jsem se naučila pro mě techniky fermentace v medu a výrobu oxidovaného čaje z bylin. Pro mě ještě důležitější je, že ve mě kurz a Denisin přístup ke vzbudil zvědavost a chuť objevovat a zkoušet, co je možné kde najít a připravit. Když teď jdu přírodou, koukám na ni jinýma očima, vidím možnosti, které jsem předtím neviděla. Za to moc děkuju.
Jitka, účastnice kurzu Ulov & nakvas: šeříkové květy
Co mají živé akce společného?
-
Mou osobu jako přátelskou a nadšenou lektorku.
-
Neformální přístup i prostor, trochu punk.
-
Ochutnávku všemožných dobrot divokých i kvašených. Zeleninových, ovocných, bylinkových, omáčkových, medových, olivových... To abyste vše okusili všemi smysly a poznali šíři nekonečného vesmíru fermentace i hojnost přírodních darů.

Máte otázky? Sem s nimi!
Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.