top of page
20211009_140758_edited.jpg

ŽIVÉ AKCE

Tady bydlí přehled živých akcí.  Průběžně podle sezóny a momentální inspirace přidávám další. 

A pokud jste na divoženkovské akci ještě nebyli, o různých typech kurzů si přečtěte tady a na ohlasy účastníků se mrkněte níže na téhle stránce. Tam se taky můžete registrovat k odběru informací o aktuálních akcích.

ČERVENEC

13. 7.  Bioslavnosti ve Starém Městě pod Sněžníkem

Mám velikou radost, že mohu být se zeleninovými kvašenostmi součástí Bioslavností Probio. Ty letošní, už 17., mají podtitul: "Jak to chodí u nás doma". Další informace o tomhle festivalu dobrého jídla a pití pro celou rodinu najdete na odkazu. 

Soukromá léčivě houbová procházka

  • Jedlá procházka zaměřená na jedlé a léčivé dřevokazné houby.

  • Hledání a poznávání hub přímo v terénu (kde rostou, poznávací znaky, s čím si je můžete splést, použití v lékárně i kuchyni)

  • U nás na chalupě (v zimě v teple u kamen, v létě pak venku na zápraží) povídání o zpracování a houbových knihách + bohatá houbová a prokvašená ochutnávka.

  • Ideální dobou na poznávání a sběr dřevokazných hub je zima, procházku je však možné udělat kdykoliv během roku, jen ty sezónní houby budou jiné.

  • Nově jsou součástí i skripta s 11 podrobnými profily hub v PDF

  • Pokud jste nestihli vypsané termíny, můžete jen přes týden, jste velcí introverti nebo chcete něco speciálního, nabízím soukromé léčivě-houbové procházky na míru

  • Prosím, vyplňte formulář na odkazu (udělám si představu, co konkrétně vás zajímá) a já se vám pak ozvu emailem a domluvíme se.

 

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Délka: 2-6 hodin dle domluvy

Počet účastníků: max 10

Cena dle délky a počtu účastníků: min 6 500 Kč/procházku

divozenka v kuchyni_kurzy.jpg

Co chystám na další měsíce?

  • Kurzy kvašení: základy a kimči

  • Jedlé procházky v Praze i na Kokořínsku

  • Léčivě-houbové procházky na Kokořínsku

  • Ulov & nakvas podle sezóny třeba: hlíva, jarní býlí, křídlatkové kimči, smrkové výhonky a borové šišky, šeříkové květy, rybíz nebo sírovec

Chcete-li dostávat informace o chystaných akcích, můžete se zapsat do formuláře, a já vám je zašlu do vaší emailové schránky.

Co o kurzech a jedlých procházkách říkají účastníci? 

Celý koncept "jedle procházky" mě upřímně nadchnul. Jednak mě překvapilo, že i v zimě je možné vyrazit na sběr a jednak mi přijde mnohem zajímavější vyrazit ven a učit se za pochodu poznávat nejen houby, ale i místa, kde je hledat a přímo si to tak osahat

 

Bára, účastnice Zimní houbové procházky

Až v kurzu jsem se skutečně naučila technikám kvašení. Ač jsem to předtím již několikrát zkoušela, výsledky se nedostavovaly, nebyla jsem si jistá a tuto činnost zavrhla. Díky Denise jsem pochopila základy a mám pocit, že chci vyzkoušet kvasit všechno co roste!

 

Iva, účastnice Základního kurzu kvašení

Bylo to nádherně odpoledne, inspirativní prostory a neuvěřitelně příjemná a přirozená Denisa. Člověk měl pocit jako by v chalupě už byl několikrát a Denisu znal dlouho. A vlastně to pro mě nebylo ani tak o Kimči, i když je výborné, ale spíš o nasměrování kudy mám v životě jít. Už se těším na další kurz :-)

Martina, účastnice Kurzu kvašení kimči

Nejdůležitější mi přišlo průběžné ochutnávání (a očichávání) bylin a plodů, které jsme na procházce potkali. Takhle přímá zkušenost s poznáváním pod důvěryhodným vedením je nenahraditelná. Závěrečná degustace mi zase otevřela nové chuťové obzory a zbavila mě některých předsudků.

 

Tereza, účastnice Podzimní jedlé procházky

Kdoulovec je pro mě úplně nová plodina. Když byl vypsán kurz na jeho kvašení, tak jsem neváhala. U Divoženky se vždy sejdou úžasní lidé a Denisa navíc připraví i mnoho ochutnávek, které probudí na jazyku pohárky, o kterých člověk ani nevěděl, že je má. 

Hanka, pravidelné účastnice živých kurzu, tady konkrétně Kvašení: kdoulovec 3x jinak

Kurz jablkobraní je přesně pro lidi, kteří mají spousty těch kulatých plodů na zahrádce nebo je milují jako já. Těch šest provoněných hodin rozhodně nebyla ztráta času. Naopak.jsme hodně získaly. Čichové i chuťové buňky si přišly na své a šedá kůra mozková při vstřebávání teorie taky nepřišla zkrátka. Příští rok přijedu zase :) Ta jablka, společné česání, zpracování jablíček, tlachání, které nám ženským chybí od dob, kdy jsme přestaly drhnout peří :)))

Marie, účastnice kurzu Jablkobraní: velkokurz zpracování jablek

Na kurzu jsem se naučila pro mě techniky fermentace v medu a výrobu oxidovaného čaje z bylin. Pro mě ještě důležitější je, že ve mě kurz a Denisin přístup ke vzbudil zvědavost a chuť objevovat a zkoušet, co je možné kde najít a připravit. Když teď jdu přírodou, koukám na ni jinýma očima, vidím možnosti, které jsem předtím neviděla. Za to moc děkuju.

Jitka, účastnice kurzu Ulov & nakvas: šeříkové květy

Co mají živé akce společného?

  • Mou osobu jako přátelskou a nadšenou lektorku.

  • Neformální přístup i prostor, trochu punk.

  • Ochutnávku všemožných dobrot divokých i kvašených. Zeleninových, ovocných, bylinkových, omáčkových, medových, olivových... To abyste vše okusili všemi smysly a poznali šíři nekonečného vesmíru fermentace i hojnost přírodních darů.

denisa_divozenka v kuchyni_edited.jpg

Máte otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na viděnou i na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

formular
bottom of page