KVĚTEN

Šeříkování je plné

21. 5.  Ulov & nakvas: šeříkové květy

  • kombinace sběru a kurzu kvašení 

  • sběr šeříkových květů u nás na zahradě s povídáním o použití jedlých květů v kuchyni

  • následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj" a fermentovaný med 

  • ochutnávka různých oxidovaných čajů i fermentovaného medu

  • skripta přípravy květů v medu a oxidovaného čaje v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

ČERVEN

4. 6.  Ulov & nakvas: borové šišky a smrkové výhonky

  • kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční sběr smrkových výhonků a borových šišek a povídání o jejich použití v kuchyni

  • nasbírané šišky a výhonky si pak nakvasíte se zeleninou i v medu

  • ochutnávka divokých i prokvašených dobrot, vč. těch jehličnanových

  • skripta kvašení zeleniny a v medu v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

10. 6.  Veletrh Svět knihy: Fenomén fermentace s Divoženkou v kuchyni

  • povídání o nekonečném vesmíru kvašení

  • jak se vyznat ve fermentačních knihách

  • ochutnávka

  • prostor pro vaše prokvašené otázky

Kde: Výstaviště Holešovice, Praha

Další informace a vstupenky najdete na stránkách Světu knihy tady.

13. 6.  Letní škola slaného ovocného kvašení

  • začátek letního online kurzu kvašení

  • teorie i praxe kvašení ovoce naslano

  • techniky výrobky "oliv" a "umeocta" z místních plodin a jejich použití v kuchyni

  • výuka 2-3 týdny, dlouhodobá podpora do srpna 2022

Kde: online ve FB skupině

Co o mých kurzech říkají účastníci? 

Super kurz plný informací, který vřele doporučuji každému, kdo se rád učí nové věci, experimentuje, nerad vyhazuje jídlo a nerad kupuje mrtvé potraviny z marketů. Opravdu stojí za to :)

Barbora Benešová

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

Denisa, Divoženka, ale i žena, co divy zná a umí je báječně předat nám, co máme "běžnou" práci a život a přece nás baví pronikat do tajů a pokladů naší přírody. A navíc "vaří" (tedy spíš kvasí) jako michelinská (super) star! Počkejte až ochutnáte třeba kdoulovec v česneku. To je recept, který z ní nutně musím ještě vymámit! ;)

Tereza Matonohová

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."

Hedvika Řezáčová

"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."

 

Anna Benešová

Máte otázky? Sem s nimi!
Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na viděnou i na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

20211009_140758_edited.jpg

ŽIVÉ AKCE 2022

Milí, volali jste po živých akcích, mně také přinášejí radost  (víc než ty onlinové), takže jich v roce 2022 bude hodně.
 

Tady je jejich přehled. Zatím neúplný a nevymazlený, ale je!

Co chystám na další měsíce?

  • Kurz kvašení: Základní techniky kvašení 

  • Jedlé procházky v Praze i na Kokořínsku

  • Ulov & nakvas: rybízový umeocet

  • Ulov & nakvas: olivy ze špendlíků

  • Kurz kvašení: chilli/papriková omáčka

  • Zpracování kdoulovce nasladko i naslano

  • Kurz kvašení: kimči

  • Kurz kvašení: jablečný ocet

  • Ulov & nakvas: hlíva

IMG_7247.JPG

Jestli chce dostávat informace o chystaných akcích, můžete se zapsat do formuláře, a já vám je zašlu do vaší emailové schránky.

Co mají živé akce společného?

  • Mou osobu jako přátelskou a nadšenou lektorku.

  • Neformální přístup i prostor, trochu punk.

  • Ochutnávku všemožných dobrot divokých i kvašených. Zeleninových, ovocných, bylinkových, omáčkových, medových, olivových... To abyste vše okusily všemi smysly a poznali šíri nekonečného vesmíru fermentace i hojnost přírodních darů.

denisa_divozenka v kuchyni_edited.jpg