ŘÍJEN

8. 10.  Kurz kvašení: fermentovaná papriková/chilli omáčka

  • teorie a praxe kvašení zeleniny na omáčky

  • vlastnoruční příprava paprik na kvašení podle vašich chuťových preferencí

  • ukázka zpracování a dochucení prokvašené omáčky

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot včetně těch omáčkových

  • skripta fermentace omáček PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 950 Kč

22. 10.  Jablkobraní: velkokurz zpracování jablek

  • sběr jablek u nás v sadu a jejich zpracování mnoha způsoby

  • příprava jablečného octa, ajurvédských jablek, jablečného pyré, povidel atd.

  • základy zavařování 

  • bohatá ochutnávka a nadílka jablečných dobrot

  • Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1350 Kč

LISTOPAD

5. 11.  Kurz kvašení: základy

  • teorie a praxe kvašení zeleniny ve vlastní šťávě a v solném roztoku

  • vlastnoruční příprava zelí a zeleninové směsi v roztoku na domácí dokvašení 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • skripta kvašení zeleniny v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

19. 11.  Kurz kvašení: kdoulovec 3x jinak

  • teorie a praxe vaření a kvašení s kdoulovcem, více o něm tady

  • vlastnoruční příprava kdoulovce na dokvašení: ve vlastní šťávě, pasta s dýní a česnekem, kdoulovec v medu  

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • skripta kvašení kdoulovce v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1250 Kč

PROSINEC

3. 12.  Kurz kvašení: kimči

  • teorie a praxe kvašení kimči

  • vlastnoruční příprava kimči na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • miso polévka s kimči k obědu

  • skripta přípravy kimči v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1150 Kč

Co chystám na další měsíce?

  • Kurz kvašení: základy

  • Jedlé procházky v Praze i na Kokořínsku

  • Zimní houbová procházka

  • Zpracování kdoulovce nasladko i naslano

  • Kurz kvašení: kimči

  • Kurz kvašení: jablečný ocet

  • Ulov & nakvas: hlíva

IMG_7247.JPG

Chcete-li dostávat informace o chystaných akcích, můžete se zapsat do formuláře, a já vám je zašlu do vaší emailové schránky.

Co o mých kurzech říkají účastníci? 

Super kurz plný informací, který vřele doporučuji každému, kdo se rád učí nové věci, experimentuje, nerad vyhazuje jídlo a nerad kupuje mrtvé potraviny z marketů. Opravdu stojí za to :)

Barbora Benešová

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

Denisa, Divoženka, ale i žena, co divy zná a umí je báječně předat nám, co máme "běžnou" práci a život a přece nás baví pronikat do tajů a pokladů naší přírody. A navíc "vaří" (tedy spíš kvasí) jako michelinská (super) star! Počkejte až ochutnáte třeba kdoulovec v česneku. To je recept, který z ní nutně musím ještě vymámit! ;)

Tereza Matonohová

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."

Hedvika Řezáčová

"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."

 

Anna Benešová

Co mají živé akce společného?

  • Mou osobu jako přátelskou a nadšenou lektorku.

  • Neformální přístup i prostor, trochu punk.

  • Ochutnávku všemožných dobrot divokých i kvašených. Zeleninových, ovocných, bylinkových, omáčkových, medových, olivových... To abyste vše okusily všemi smysly a poznali šíri nekonečného vesmíru fermentace i hojnost přírodních darů.

denisa_divozenka v kuchyni_edited.jpg

Máte otázky? Sem s nimi!
Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger  Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na viděnou i na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

20211009_140758_edited.jpg

ŽIVÉ AKCE

Milí, volali jste po živých akcích, mně také přinášejí radost  (víc než ty onlinové), takže jich v roce 2022 bude hodně.
 

Tady je jejich přehled. Zatím neúplný a nevymazlený, ale je!