
MOJE PRVNÍ ZELÍ
Chcete konečně začít s kvašením nebo prolomit počáteční neúspěchy?
Hledáte jednoduchý a srozumitelný kurz, který vám nezabere moc času a přitom se naučíte vše zásadní?
Ztratili jste dovednost kysat zelí, chcete se k ní vrátit a předat ji pak svým dětem?
Pro všechny začátečníky jsem natočila jednoduchý on-line kurz, který vás krůček po krůčku provede přípravou kysaného zelí. Seznámíte se s potřebnými surovinami i vybavením, pochopíte nejčastější fermentační omyly, naučíte se, jak na to, a nebudete se bát mačkání, bublinek, ani pěny během kvašení.
Hlavně si konečně připravíte to své (první) domácí kysané zelí. Křupavé, slané, šťavnaté i kyselé přesně tak akorát. Věřím, že pak zapomenete na zelí kupované a budete chtít už jen to své. Zas a znovu.
.jpg)
Jmenuju se Denisa Šimlová. Sběru a zpracování všeho jedlého i léčivého jsem nevyléčitelně propadla.
Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!
Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek, květů, plodů a dřevokazných hub. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.
Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky!
Kvasím zeleninu, bylinky a houby, ujíždím na kimči, vyrábím ovocná vína i octy, omáčky a pasty, užívám si kvašení v medu i naše umeocty a neobvyklé "olivy", hraju si s misem.
A na "staré dobré" zelí stejně nedám dopustit! Právě to mi dalo ten základní fermentační kámen, díky kterému jsem se pak začala jistě a neohroženě vrhat do dalších fermentačních technik.
Těším se, jak malá (divoženka), až vás do těch zelných základů zasvětím. Jsou totiž pro vaši fermentační cestu naprosto zásadní!
Podrobný popis kurzu
-
On-line kurz ve členské sekci na webu.
-
Obsah celého kurzu je vám rovnou k dispozici. Můžete jím procházet vlastním tempem a opakovaně se k němu vracet.
-
Přístup vám zůstane 3 roky od zaplacení.
-
Kurz je na samostudium. Podporu si můžete příp. dokoupit.
Co v kurzu najdete
-
Vše okolo kvašení zelí: proč kvasit, nejčastější fermentační omyly, suroviny, vybavení, nádoby, postup přípravy krok za krokem, oblíbené zelné kombinace a vaření s kysaným zelím
-
18 krátkých videí
-
skripta v PDF ke stažení
Kdy: Kurz je otevřený nově od 8. října 2025.



Máte ke kurzu otázky? Sem s nimi! Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.
