top of page
moje prvni zeli_uvodni.jpg

MOJE PRVNÍ ZELÍ

Chcete konečně začít s kvašením nebo prolomit počáteční neúspěchy?

Hledáte jednoduchý a srozumitelný kurz, který vám nezabere moc času a přitom se naučíte vše zásadní?

Ztratili jste dovednost kysat zelí, chcete se k ní vrátit a předat ji pak svým dětem?

Pojďme společně naložit zelí. Bude lahodné, jako si pamatujete z dětství. Jaké jste možná šlapali s babičkou či dědou. Jen ten zelák nebude potřeba, vystačí nám sklenice!

20221023153424_IMG_0543.jpg

Pro všechny začátečníky jsem natočila jednoduchý on-line kurz, který vás krůček po krůčku provede přípravou kysaného zelí. Seznámíte se s potřebnými surovinami i vybavením, pochopíte nejčastější fermentační omyly, naučíte se, jak na to, a nebudete se bát mačkání, bublinek, ani pěny během kvašení.

Hlavně si konečně připravíte to své (první) domácí kysané zelí. Křupavé, slané, šťavnaté i kyselé přesně tak akorát. 
Věřím, že pak zapomenete na zelí kupované a budete chtít už jen to své. Zas a znovu. 

denisa-kralovstvi-kvaseni-kokorin-2139 (1).jpg

Jmenuju se Denisa Šimlová. Sběru a zpracování všeho jedlého i léčivého jsem nevyléčitelně propadla. 

Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!

 

Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek, květů, plodů a dřevokazných hub. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.

 

Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Kvasím zeleninu, bylinky a houby, ujíždím na kimči, vyrábím ovocná vína i octy, omáčky a pasty, užívám si kvašení v medu i naše umeocty a neobvyklé "olivy",  hraju si s misem.

 

A na "staré dobré" zelí stejně nedám dopustit! Právě to mi dalo ten základní fermentační kámen, díky kterému jsem se pak začala jistě a neohroženě vrhat do dalších fermentačních technik.

Těším se, jak malá (divoženka), až vás do těch zelných základů zasvětím. Jsou totiž pro vaši fermentační cestu naprosto zásadní! 

Podrobný popis kurzu

  • On-line kurz ve členské sekci na webu.

  • Obsah celého kurzu je vám rovnou k dispozici. Můžete jím procházet vlastním tempem a opakovaně se k němu vracet.

  • Přístup vám zůstane 3 roky od zaplacení.

  • Kurz je na samostudium. Podporu si můžete příp. dokoupit. 

Co v kurzu najdete

  • Vše okolo kvašení zelí: proč kvasit, nejčastější fermentační omyly, suroviny, vybavení, nádoby, postup přípravy krok za krokem, oblíbené zelné kombinace a vaření s kysaným zelím

  • 18 krátkých videí

  • skripta v PDF ke stažení 

Kdy:  Kurz je otevřený nově od 8. října 2025. 

denisa-kralovstvi-kvaseni-kokorin-6959.jpg
moje prvni zeli1.bmp
moje prvni zeli2.bmp

Máte ke kurzu otázky? Sem s nimi! Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

Objednávka kurzu
MOJE PRVNÍ ZELÍ

Prosím, vyberte si, zda chcete platit v českých korunách nebo v eurech. Stačí kliknout na jednotlivé možnosti níže.

zeli czk
objednavka zeli
zeli eur
bottom of page