Přejete si vystoupit ve fermentaci o pomyslný stupínek výš a objevit nové způsoby kvašení bylinek a zeleniny?

Chcete si uchovat dary pozdního léta bez vaření, plné vitamínů a živých látek podporujících vaši imunitu?

Láká vás domácí výroba fermentovaných omáček, salsy, pesta i past, ale netušíte, kde se to naučit?

Vytvořila jsem pro vás jedinečný on-line kurz kvašení "Fermentované pozdní léto: omáčky, pesta a pasty", který vás seznámí s pokročilejšími technikami kvašení zeleniny a bylinek a otevře vám další galaxii vesmíru fermentace.
 
Omáčky, pesta a pasty dokážou vašim jídlům dodat přesně tu správnou chuťovou tečku, pomyslnou kvašenou třešničku na dortu. Stačí jich přidat jen málo a vaše jídla povznesou o několik chuťových úrovní výš.
 
Zapomeňte na obyčejnou kyselost samotné kvašené zeleniny. Tyhle kvašené zeleninové a bylinkové dobroty vám přinesou nové a překvapivě lahodné chutě, u kterých často ani nepoznáte, že prošly fermentací.

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

 Pojďme naložit zralá i zelená rajčata, papriky a chilli, česnek, dýně, kdoulovce a bylinky na jedinečné kvašené výrobky, které si v obchodě nekoupíte!

Už dlouho vás láká "bájný" kdoulovec s česnekem? Chcete vědět, jak si vyrobit domácí chilli omáčku, česnekovou pastu nebo fermentované bylinkové pesto?

Přihlašování bylo ukončeno

Chcete-li dát vědět, až otevřu další běh kurzu, vyplňte formulář níže.

IMG_3718.JPG
fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

FERMENTOVANÉ POZDNÍ LÉTO:
omáčky, pesta a pasty 

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

Naučím vás zpracovávat pozdně letní zeleninu a bylinky na fermentované dobroty, při jejichž ochutnání budou všichni vrnět blahem a nebudou věřit, že jste je vyráběli sami. 

Díky on-line kurzu "Fermentované pozdní léto: omáčky, pesta a pasty":


  • Objevíte pokročilejší techniky kvašení zeleniny a bylinek, které pak uplatníte při kvašení během celého roku. 


  • Krok za krokem se naučíte vyrábět kvašené omáčky, salsy, čatní, pesta a pasty.


  • Dozvíte se, do jakých jídel se konkrétní kvašené výrobky hodí a jak je v kuchyni používat.


  • Celých 5 týdnů se budete moct na cokoliv ohledně tématu kurzu zeptat a své pokusy konzultovat.


  • Dostanete (další) pořádnou dávku inspirace, nadšení a radosti ze soudku fermentace.

fermentovane pozdni leto_kdoulovec.jpg
IMG_2100.JPG

"Daruješ-li ženě kvašenou zeleninu, nakrmíš ji vitamínem C a probiotiky na jeden den.

Naučíš-li ji kvasit omáčky a pasty, budeš mít skvěle ochucená jídla každý den."

denisa_divozenka v kuchyni.jpeg

Jmenuju se Denisa Šimlová. Fermentaci a sběru všeho jedlého jsem nevyléčitelně propadla. Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás.

 

Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody.

Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónou a využívat přírodních.

 

Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Brzo po dokvašení prvního zelí mě začaly lákat další fermentační techniky. Dnes kvasím zeleninu a bylinky, vyrábím ovocné octy, fermentované pomazánky, nápoje, omáčky a salsy, užívám si kvašení v medu i fermentaci ovoce naslano, hraju si s misem... 

Přípravu zeleninových a bylinkových omáček, salsy, pesta a pasty vnímám jako další krok po "základním" kvašení zeleniny. Krok, který nabízí neuvěřitelné chuťové možnosti.

Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám své omáčkovo-pastové zkušenosti, pořádnou porci nadšení, jedinečných nápadů a podpořím vás v pokročilejším kvašení.

Kurz jsem připravila především pro pokročilejší kvasící, kteří si chtějí rozšířit obzory ve kvašení zeleniny a bylinek a naučit se nové fermentační techniky. 

  • ​Teoreticky i prakticky probereme kvašení zeleniny a bylinek na tekutější omáčky a salsy a hustší pesta a pasty. 

  • Postupně se naučíte jednotlivé techniky výroby a pochopíte jejich specifika.

  • Ke každému způsobu pak dostanete několik konkrétních receptů a inspiraci na využití hotových kvašených výrobků ve vašem vaření. 

  • Můžete se těšit třeba na dýňovo-rajčatovou salsu, "bájný" kdoulovec s česnekem, kořeněnou omáčku ze zelených rajčat, chilli omáčku, česnekovou pastu, bylinkovou-zeleninovou kari pastu nebo kvašené bazalkové pesto.

  • Vše vám vysvětlím srozumitelně a jednoduše - obrazem a/nebo popisem. Vyslyšela jsem vaše přání a v kurzu bude minimum instruktážních videí.

  • Budete se moct na cokoliv ohledně kurzového kvašení zeleniny a bylinek zeptat a konzultovat svoje kvasící pokusy. 

  • Kurz není pro začátečníky. Základní kurz kvašení zeleniny budu otevírat zase na podzim. 

Forma kurzu

  • On-line kurz v uzavřené facebookové skupině.

  • Jednotlivá témata uspořádaná do Průvodců (lekcí)
    a označená Tématy (štítky) pro snadné hledání.

  • Od PO do PÁ několik krátkých příspěvku denně. 

  • Vlastní (krásné) fotografie.

  • Nákupní seznam předem. 

  • Přehledná skripta v PDF . 

  • Možnost vzájemné podpory a interakce. 

  • Neformální a přátelská atmosféra. 

Kdy:  6. - 19. září 2021 

Trvání:  2 týdny kurz + další 3 týdny podpory, tedy od 6. 9. do 10. 10.

2 týdny budu zveřejňovat vzdělávací příspěvky, další 3 týdny vás ještě podporovat, inspirovat a odpovídat na dotazy. FB skupina kurzu bude celkem otevřená 5 týdnů a následně archivovaná.

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy
Přihlašování ukončeno

Podrobný popis kurzu

Co říkají účastníci předchozího běhu kurzu? 

"Kurz vřele doporučuji všem kvasícím nadšencům. Kvašené omáčky jsou dokonalé a naši rodinu nadchly tak, že už snad ani nebudeme "obyčejně" kvasit zeleninu. Denisa má vše pečlivě připravené a vždy odpovídá na všechny dotazy (v podstatě účastníky vede za ručičku, když to potřebují. 😁). Peníze vložené do kurzu jsou dobrou investicí. Díky za otevření cesty k novým chutím. "

 

Tereza Krajíčková

"Skvěle propracované postupy, recepty včetně bonusových bonbonků. Moc mě tento kurz bavil a obohatil."

 

Radana Urbanová

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."

Hedvika Řezáčová

"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."

 

Anna Benešová

09_fenykl dyne curry pasta.jpg

Odpovědi na nejčastější otázky

Přijde mi, že jsem stále na začátku. Bojím se, že je pro mě kurz moc pokročilý...

  • Kurz je pro vás vhodný, pokud jste kdo zvládl/a nakvasit alespoň několik skleniček zelí nebo jiné zeleniny. Nepotřebujete speciální vybavení, kultury ani ingredience.

  • Vše je vysvětleno jasně a srozumitelně. Budu na vaše otázky tak dlouho, dokud tomu nebudete rozumět.

  • Pokročilost kurzu spočívá v tom, že se podrobně nevěnujeme základům kvašení (nádobám, solení, zatěžování, plísni), jako to děláme v základním kurzu.

 

Musím být připojená/ý v konkrétní čas? Bojím se, že to kvůli práci/dětem/dovolené nezvládnu.

  • Kurz neprobíhá v "reálném" čase, můžete jím procházet ve vlastním tempu, kdy se vám to bude hodit. Klidně i opakovaně.

  • Jak jsou zveřejněny příspěvky, si můžete přečíst u prvního dotazu.

  • Pokud byste z nějakého důvodu kurz nestíhali v 5 týdnech, můžete se k němu vrátit kdykoliv do archivované skupiny nebo vše najít ve skriptech.
     

V čem je online kurz s podporou ve FB skupině jiný než živý?

  • Probereme v něm mnohem více technik, receptů a inspirace, než bychom mohli v jednom živém kurzu. Potřebovali bychom na to alespoň tři.

  • Procházíte kurz ve vlastním tempu a podle svých časových možností a z pohodlí vašeho domova.

  • Sami si vyberete, jaké kvašené recepty vás osloví, a ty pak uděláte.

  • K obsahu se můžete opakovaně vracet.

  • Mnohem větší prostor pro vaše otázky i konzultace. V živém kurzu se jim tolik věnovat nemůžeme. Vychytáme tak konkrétní chyby či případné nezdary při přípravě, kvašení i skladování.

  • Větší interakce mezi mnou a účastníky i účastníky mezi sebou. Prostě se vytvoří společná kvasicí parta. Mnohé načerpáte i z otázek a inspirace ostatních účastníků. 

  • Výrazně nižší cena. 

  • Oproti živému kurzu nemůžete ochutnávat moje výrobky, zato svoje, podle svých chutí připravené.

Máte ještě další otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na
 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

Neváhejte a pojďte společně nakvasit sezónní zeleninu a bylinky, které jsou v té nejlepší kondici. 

Teď je ten správný čas, přihlašování končí 6. 9. další běh bude až za rok!