Přejete si vystoupit ve fermentaci o pomyslný stupínek výš a objevit nové způsoby kvašení bylinek a zeleniny?

Chcete si uchovat dary pozdního léta bez vaření, plné vitamínů a živých látek podporujících vaši imunitu?

Láká vás domácí výroba fermentovaných omáček, salsy, pesta i past, ale netušíte, kde se to naučit?

Vytvořila jsem pro vás jedinečný on-line kurz kvašení "Fermentované pozdní léto: omáčky, salsy, pesta a pasty", který vás seznámí s pokročilejšími technikami kvašení zeleniny a bylinek a otevře vám další galaxii vesmíru fermentace.

 

Omáčky, salsy, pesta a pasty dokážou vašim jídlům dodat přesně tu správnou chuťovou tečku, pomyslnou kvašenou třešničku na dortu. Stačí jich přidat jen málo a vaše jídla povznesou o několik chuťových úrovní výš.

 

Zapomeňte na obyčejnou kyselost samotné kvašené zeleniny. Tyhle kvašené zeleninové a bylinkové dobroty vám přinesou nové a překvapivě lahodné chutě, u kterých často ani nepoznáte, že prošly fermentací.

 Pojďme naložit zralá i zelená rajčata, papriky a chilli, česnek, dýně, kdoulovce a bylinky na jedinečné kvašené výrobky, které si v obchodě nekoupíte!

Už dlouho vás láká "bájný" kdoulovec s česnekem? Chcete vědět, jak si vyrobit domácí chilli omáčku, česnekovou pastu nebo fermentované bylinkové pesto?

Díky on-line kurzu "Fermentované pozdní léto: omáčky, salsy, pesta a pasty":


  • Objevíte pokročilejší techniky kvašení zeleniny a bylinek, které pak uplatníte při kvašení během celého roku. 


  • Krok za krokem se naučíte vyrábět kvašené omáčky, salsy, čatní, pesta a pasty.


  • Dozvíte se, do jakých jídel se konkrétní kvašené výrobky hodí a jak je v kuchyni používat.


  • Celý měsíc budete mít možnost se na cokoliv ohledně tématu kurzu zeptat a své pokusy konzultovat.


  • Dostanete (další) pořádnou dávku inspirace, nadšení a radosti ze soudku fermentace.

FERMENTOVANÉ POZDNÍ LÉTO:

omáčky, salsy, pesta a pasty 

Naučím vás zpracovávat pozdně letní zeleninu a bylinky na fermentované dobroty, při jejichž ochutnání budou všichni vrnět blahem a nebudou věřit, že jste je vyráběli sami. 

"Daruješ-li ženě kvašenou zeleninu, nakrmíš ji vitamínem C a probiotiky na jeden den.

Naučíš-li ji kvasit omáčky a pasty, budeš mít skvěle ochucená jídla každý den."

Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem fermentační experimentátorka, vášnivá sběračka jedlých darů přírody a nadšená kuchařka.

 

Svoje fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody.

Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónou a využívat darů, které nám příroda nabízí. 

Brzo po dokvašení prvního zelí mě začaly lákat další fermentační techniky. Dneska kvasím zeleninu a bylinky po celý rok, vyrábím ovocné octy, fermentované pomazánky, nápoje, omáčky a salsy, užívám si kvašení v medu i fermentaci ovoce naslano... 

 

Přípravu zeleninových a bylinkových omáček, salsy, pesta a pasty vnímám jako další krok po "základním" kvašení zeleniny ve vlastní šťávě a solném roztoku. Krok, který nabízí neuvěřitelné chuťové možnosti.

"Fermentaci všeho druhu jsem nevyléčitelně propadla a svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás."

 

Těším se, jak malá (divoženka), až vám v kurzu "Fermentované pozdní léto" předám své omáčkovo-pastové zkušenosti, pořádnou porci nadšení, jedinečných nápadů a podpořím vás v pokročilejším kvašení.

Podrobný popis kurzu

Kurz jsem připravila především pro pokročilejší kvasící, kteří si chtějí rozšířit obzory ve kvašení zeleniny a bylinek a naučit se nové fermentační techniky. 

  • ​Teoreticky i prakticky probereme kvašení zeleniny a bylinek na tekutější omáčky a salsy a hustší pesta a pasty. 

  • Postupně se naučíte jednotlivé techniky výroby a pochopíte jejich specifika.

  • Ke každému způsobu pak dostanete několik konkrétních receptů a inspiraci na využití hotových kvašených výrobků ve vašem vaření. 

  • Můžete se těšit třeba na dýňovo-rajčatovou salsu, "bájný" kdoulovec s česnekem, kořeněnou omáčku ze zelených rajčat, chilli omáčku, česnekovou pastu, pálivou pastu z divokých bylin a kvašené bazalkové pesto.

  • Vše vám vysvětlím srozumitelně a jednoduše - obrazem a/nebo popisem. Vyslyšela jsem vaše přání a v kurzu bude minimum instruktážních videí.

  • Budete se moct na cokoliv ohledně kurzového kvašení zeleniny a bylinek zeptat a konzultovat svoje kvasící pokusy. 

  • Kurz není vhodný pro začátečníky. Základní a mírně pokročilé techniky kvašení zeleniny, bylinek a klíčků najdete v kurzu "Dveře do království kvašení", který budu otevírat zase na podzim.

Forma kurzu

  • On-line kurz v uzavřené facebookové skupině.

  • Jednotlivá témata uspořádaná do lekcí a
    označená štítky pro snadné hledání.

  • Od PO do PÁ několik krátkých příspěvku denně. 

  • Vlastní (krásné) fotografie.

  • Nákupní seznam předem. 

  • Po skončení kurz kompletní skripta v PDF. 

  • Možnost vzájemné podpory a interakce. 

  • Neformální a přátelská atmosféra. 

Kdy:  od středy 23. 9. do úterý 6. 10. 2020.

Trvání:  2 týdny + další 2 týdny možnost se ptát

FB skupina kurzu bude otevřená 4 týdny od 23. 9. do 20. 10. Prvních 14 dní budu zveřejňovat vzdělávací příspěvky, dalších 14 dní ještě odpovídat na vaše dotazy.

Co řekly účastníci o předchozích on-line kurzech kvašení zeleniny?

"Jsem opravdu ráda, že jsem se na kurz přihlásila. S fermentací jsem si už pohrávala, ale teď má v mé kuchyni své pevné místo. Bylo to informačně nabité, praktické a opravdu jsem se dozvěděla mnoho cenných tipů a rad. Zároveň byl kurz hodně user-friendly a bylo možné ho docela pohodlně vměstnat do jinak nabitého rozvrhu."

Kateřina Kozáková

"Výborně připravený a vyladěný kurz pro kvašení. Získal jsem velmi přehledně dostatek nápadů a triků na to, jak kvasit jednoduše, levně a hlavně s výsledkem :) Využití kvašené zeleniny jsou opravdu rozmanité. Jsem pořád v úžasu, jak to dokáže posunout chuť dobře známého jídla na ještě vyšší úroveň! Kurzem aktivně prováděla a disciplinovaně zodpovídala všechny otázky, opravdová nadšenkyně a experimentátorka do kvašení všeho možného, Divoženka v kuchyni. Byl to dobře strávený čas. Vřele Doporučuji!"

 

Michal Červenka

"Denisa mi ukázala, jak na to, podělila se o úžasné recepty a spoustu dalších zajímavostí. A dodala odvahu k vlastním experimentům. Už ani nevím, jak jsem bez bublajících sklenic mohla dosud žít. Pokud vás kvašení láká nebo přímo fascinuje jako mě, okukujete ty nádherné barevné lahvičky, ale z nějakého důvodu se pořád nemůžete sami odhodlat, tenhle kurz je přesně to, co potřebujete."

 

Veronika Burgaud

"Kurz předčil všechna má očekávání, recepty skvělé a chutné, postupy přehledně a jasně napsané i natočené. Přátelský přístup divoženky Denisy.
Díky kurzu se nebojím chuťových kombinací i zapojení divokých rostlin a mám chuť dále fermentačně experimentovat.

Žaneta Bendová

"Kurz plný informací, které mě naučily kvasit a zbavily mě strachu z kvašení. Nadšení Denisy pro kvašení je naprosto pohlcující. Našla jsem tu mnoho užitečných receptů a tipů, jak kvašenou zeleninu zakomponovat do jídel pro moji rodinu. Moc za vše děkuji. "

 

Markéta Hernychová

"Kurz je dokonalý a ty si skvelá! Oceňujem perfektné a precízne spracované materiály, videá a tiež povzbudzujúce slová a ponechanie slobody v hľadaní vlastnej cesty. Teším sa na pokračovanie."

Mária Zentková

"Za mě naprostá spokojenost, velká radost z naučených dovedností i ze sdílení se. Kurz byl srozumitelný. Použité návody jsou opravdu dokonalé a inspirují i k dalšímu samostatnému kvašení."

 

Jitka Pohanková

Kolik "Fermentované pozdní léto" stojí?

  • Kurz si můžete koupit samotný za 950 Kč nebo v balíčku.
     

  • Balíček 1: kurz a dvě 15 min. fermentační konzultace za 1250 Kč
    Běžná cena 30 min. konzultace je 450 Kč. Konzultace probíhají telefonicky, přes Messenger nebo Streamyard a můžete je využít do 15. 1. 2021. 
     

  • Balíček 2: kurz a e-book "Kdoulovec: aromatický pokladza 1200 Kč.
    V kdoulovcovém e-booku vám prozradím vše o kdoulovci, jeho úpravách nasladko i naslano, vaření, sušení i fermentovaní. Jeho cena je 350 Kč a pošlu vám ho emailem do konce října 2020.

Neváhejte a pojďte si se mnou nakvasit sezónní zeleninu a bylinky, které jsou v té nejlepší kondici. 

Teď je ten správný čas, další běh bude až za rok!

Objednávky a dotazy

PŘIHLAŠOVÁNÍ SKONČILO.

Pokud máte o další běh nebo podobný kurz zájem, napište mi email na denisa@nakupujemespolecne.cz .

Dám vám včas vědět a nabídnu lepší prokvašenou cenu.

Protože vařím a kvasím podle sezóny, další běh tohoto kurzu proběhne nejdříve skoro za rok, v srpnu či září 2021.

Případné dotazy, prosím, pište na Messenger Divoženky v kuchyni  nebo emailem na denisa@nakupujemespolecne.cz. 

Možno také zatelefonovat na na číslo 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!

Denisa, Divoženka v kuchyni