top of page

Přejete si vystoupat ve fermentaci o pomyslný stupínek výš a objevit nové způsoby kvašení bylinek a zeleniny?

Chcete si uchovat dary pozdního léta bez vaření, plné vitamínů a živých látek podporujících vaši imunitu?

Naučím vás zpracovávat sezónní zeleninu a bylinky na fermentované dobroty, při jejichž ochutnání budou všichni vrnět blahem a nebudou věřit, že jste je vyráběli sami. 

Stejně jako vy nevěřícně koukáte a mlaskáte při mých ochutnávkách.

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

V oblíbeném kurzu se seznámíte s pokročilejšími technikami kvašení zeleniny a bylinek, díky kterým se vám otevře další galaxie vesmíru fermentace.
 
Omáčky, pesta a pasty dokážou vašim jídlům dodat přesně tu správnou chuťovou tečku, pomyslnou kvašenou třešničku na dortu. Vaše jídla povznesou o několik chuťových úrovní výš.
 
Zapomeňte na obyčejnou kyselost samotné kvašené zeleniny. Tyhle zeleninové a bylinkové dobroty vám přinesou nové a překvapivě lahodné chutě, u kterých často ani nepoznáte, že prošly fermentací.

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

 Pojďme proměnit zralá i zelená rajčata, papriky a chilli, česnek, dýně, kdoulovce a bylinky na jedinečné kvašené výrobky, které si v obchodě nekoupíte!

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

FERMENTOVANÉ POZDNÍ LÉTO: OMÁČKY, PESTA A PASTY

IMG_3718.JPG

Co vám kurz přinese?


  • Objevíte pokročilejší techniky kvašení zeleniny a bylinek, které pak využijete během celého roku. 


  • Naučíte se vyrábět kvašené omáčky, salsy, čatní, pesta a pasty.


  • Zjistíte, do jakých jídel kvašenosti z kurzu hodí a jak je v kuchyni používat.


  • Po 3 týdny si užijete divoženkovskou podporu a povzbuzení.


  • Navíc dostanete pořádnou dávku inspirace, nadšení a radosti ze soudku fermentace.

denisa_divozenka v kuchyni.jpeg

Jmenuju se Denisa Šimlová. Fermentaci a sběru všeho jedlého jsem nevyléčitelně propadla. 

 

Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás.

 

Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.

 

Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Brzo po dokvašení prvního zelí mě začaly lákat další fermentační techniky. Dnes kvasím zeleninu a bylinky, vyrábím ovocné octy, fermentované pomazánky, nápoje, omáčky a salsy, užívám si kvašení v medu i fermentaci ovoce naslano, hraju si s misem... 

Přípravu zeleninových a bylinkových omáček, salsy, pesta a pasty vnímám jako další krok po "základním" kvašení zeleniny. Krok, který nabízí neuvěřitelné chuťové možnosti.

Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám své omáčkovo-pastové zkušenosti, pořádnou porci nadšení, jedinečných nápadů a podpořím vás v pokročilejším kvašení.

Podrobný popis kurzu

Kurz jsem připravila především pro pokročilejší kvasící, kteří si chtějí rozšířit obzory kvašení zeleiny a bylinek a naučit se nové fermentační techniky. Pokud si nejste svou pokročilostí jisti, mrkněte na "Odpovědi na nejčastější otázky" níže.

  • ​Teoreticky i prakticky probereme kvašení zeleniny a bylinek na tekutější omáčky a salsy a hustší pesta a pasty. 

  • Postupně se naučíte jednotlivé techniky výroby a pochopíte jejich specifika.

  • Ke každému způsobu pak dostanete několik konkrétních receptů a inspiraci na využití hotových kvašených výrobků při vašem vaření. 

  • Konkrétně se můžete těšit třeba na dýňovo-rajčatovou salsu, "bájný" kdoulovec s česnekem, kořeněnou omáčku ze zelených rajčat, chilli omáčku, česnekovou pastu, bylinkovo-zeleninovou kari pastu nebo kvašené bazalkové pesto.

  • Vše vám vysvětlím srozumitelně a jednoduše - obrazem a/nebo popisem. V kurzu nejsou instruktážní videa.

Forma kurzu

  • On-line kurz přehledně ve členské sekci (na webu, bez FB). 

  • Vlastní krásné fotografie.

  • Krátké příspěvky.

  • Kompletní přehledné materiály v PDF na začátku kurzu.

  • Moje podpora a konzultace kvašeností. 

  • Občasné doprovodné emaily.

  • Neformální a přátelská atmosféra. Hravost a nadšení.

Kdy

  • Další běh bude 9. - 29. září 2024.

  • V případě zájmu (třeba kvůli zpracování prázdninových bylinek a zeleniny) vám mohu kurz na požádání otevřít rovnou po zaplacení.

  • 3 týdny podpory.

  • Přístup do členské sekce vám zůstane 2 roky od začátku kurzu.

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy
09_fenykl dyne curry pasta.jpg

Co říkají účastníci předchozích běhů kurzu? 

"Kurz vřele doporučuji všem kvasícím nadšencům. Kvašené omáčky jsou dokonalé a naši rodinu nadchly tak, že už snad ani nebudeme "obyčejně" kvasit zeleninu. Denisa má vše pečlivě připravené a vždy odpovídá na všechny dotazy (v podstatě účastníky vede za ručičku, když to potřebují. 😁). Peníze vložené do kurzu jsou dobrou investicí. Díky za otevření cesty k novým chutím. "

 

Tereza Krajíčková

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty zajímavé a mnohdy překvapivé. Prohloubila jsem si znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to."

Hedvika Řezáčová

"Kurz u Denisky byl opět skvělý a nabitý novými recepty a neformální příjemnou atmosférou. Doporučuju :-)."

 

Anna Benešová

"Skvěle propracované postupy, recepty včetně bonusových bonbonků. Moc mě tento kurz bavil a obohatil."

 

Radana Urbanová

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

Neváhejte a pojďte společně nakvasit sezónní zeleninu a bylinky, které jsou v té nejlepší kondici. 

Odpovědi na nejčastější otázky

Přijde mi, že jsem stále na začátku. Bojím se, že je pro mě kurz moc pokročilý...

  • Kurz je pro vás vhodný, pokud jste zvládl/a nakvasit alespoň několik skleniček zelí nebo jiné zeleniny. Nepotřebujete speciální vybavení, kultury ani ingredience.

  • Vše je vysvětleno jasně a srozumitelně. Budu na vaše otázky odpovídat tak dlouho, dokud tomu nebudete rozumět.

  • Pokročilost kurzu spočívá v tom, že se podrobně nevěnujeme základům kvašení (nádobám, solení, zatěžování, plísni), jako to děláme v základním kurzu. Ten si můžete na samostudium pořídit tady.

 

Musím být připojená/ý v konkrétní čas? Bojím se, že to kvůli práci/dětem/dovolené nezvládnu.

  • Kurz neprobíhá v "reálném" čase, můžete jím procházet ve vlastním tempu, kdy se vám to bude hodit. Klidně i opakovaně.

  • Pokud byste z nějakého důvodu kurz nestíhali, můžete se k němu kdykoliv vrátit nebo nastudovat z materiálů v PDF.  
     

V čem je online kurz s podporou jiný než živý?

  • Probereme v něm mnohem více technik, receptů a inspirace, než bychom mohli v jednom živém kurzu. Potřebovali bychom na to alespoň tři.

  • Procházíte kurz ve vlastním tempu a podle svých časových možností a z pohodlí vašeho domova.

  • Sami si vyberete, jaké kvašené recepty vás osloví, a ty pak uděláte.

  • K obsahu se můžete opakovaně vracet.

  • Výrazně nižší cena. 

  • Oproti živému kurzu nemůžete ochutnávat moje výrobky, zato svoje, podle svých chutí připravené.

Máte ještě další otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

bottom of page