top of page

8. 10.  Kurz kvašení: fermentovaná papriková/chilli omáčka

ŽIVÉ AKCE 2022

14. 5.  Šeříkový čaj a květové vody pro Na Ovoce

Přeju vám krásný den, staré, řádně uleželé dárky odpočívají a pomalu pro vás chystám nové.

 

Zatím se můžete podívat na všechnu tu fermentační nádheru, co mám na blogu nebo na sítích. Těším se někdy na kvašenou!

11. 3.  Kurz kvašení: ovesný jogurt

Milí, volali jste po živých akcích, mně také přinášejí radost  (víc než ty onlinové), takže jich v roce 2022 bude hodně.
 

Tady je jejich přehled. Zatím neúplný a nevymazlený, ale je!

  • povídáním o použití jedlých květů v kuchyni

  • následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj" 

  • ochutnávka oxidovaných čajů a květových vod

  • návod na přípravu oxidovaného čaje v PDF
     

Kde: Praha, sad na Klíčově 

Pořádá: Na Ovoce, já budu lektorovat

Příspěvek: 550 Kč

FB bannery (4).jpg

27. 4.  Jedlá procházka na Kokořínsku

  • ​Jedlá procházka zaměřená na poznáváním jedlých rostlin, kořenů a květů, (nějaké houby určitě taky potkáme), sezónních i trvalek, v "mém rajónu" na Kokořínsku

  • proč jedlé rostliny sbírat, jak je uchovávat i používat v kuchyni

  • oběd s divokými i kvašenými dobrotami

  • Podrobně si o Jedlých procházkách můžete přečíst tady.

 

Kde: Kokořínsko

Délka: 5 hodin

Cena: 1 950 Kč

únor
 

26. 2.  13 - 16 Základní techniky kvašení 

  • teorie a praxe kvašení zeleniny ve vlastní šťávě a v solném roztoku

  • ochutnávka kvašených dobrot

  • vlastnoruční příprava zelí a zeleninové směsi v roztoku na domácí dokvašení 

  • skripta kvašení zeleniny v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 850 Kč

AKTUÁLNĚ

FB bannery (3).jpg
  • teorie a praxe kvašení zeleniny na omáčky

  • vlastnoruční příprava paprik na kvašení podle vašich chuťových preferencí

  • ukázka zpracování a dochucení prokvašené omáčky

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot včetně těch omáčkových

  • skripta fermentace omáček PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 950 Kč

29. 4.  Ulov & nakvas: divoké jarní kimči 

  • kombinace sběru a kurzu kvašení kimči

  • kratší procházka spojená se sběrem křídlatky a česneku podivného 

  • teorie a praxe kvašení kimči s přihlédnutím k jarní zelenině a aktuálním jedlým rostlinám

  • vlastnoruční příprava sezónního kimči (a budete-li chtít s přídavkem nasbíraného jedlého býlí) na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • miso polévka s kimči a jarním býlím k obědu

  • skripta přípravy kimči v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1550 Kč

  • Jedlá procházka zaměřená na jedlé a léčivé dřevokazné houby

  • Budu o ní informovat jen několik dní předem, podle aktuální houbové situace. 

  • Pokud ji nechcete propásnout, registrujte se raději ve formuláři níže. Dám vám pak emailem vědět.

  • Jestli byste radši soukromou houbovou během týdne, napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz a domluvíme se.

 

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1250 Kč

  • kombinace sběru a kurzu kvašení kimči

  • kratší procházka spojená se sběrem křídlatky a česneku podivného 

  • teorie a praxe kvašení kimči s přihlédnutím k jarní zelenině a aktuálním jedlým rostlinám

  • vlastnoruční příprava sezónního kimči (a budete-li chtít s přídavkem nasbíraného jedlého býlí) na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • miso polévka s kimči a jarním býlím k obědu

  • skripta přípravy kimči v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1550 Kč

23. 3.  Jedlá procházka na Petříně pro Na Ovoce 

  • procházka spojená s poznáváním jedlých rostlin a květů, sezónních i trvalek v Praze

  • proč jedlé rostliny sbírat, jak je uchovávat i používat v kuchyni

  • malá ochutnávka divokých i kvašených dobrot

  • Podrobně si o Jedlých procházkách můžete přečíst tady.

 

Kde: Praha, Zahrada Kinských a Petřínské sady

Délka: 3 hodiny

Cena: 1 250 Kč

Přihlašování přes Na Ovoce (viz tlačítko), já lektoruju.

23. 7.  Ulov & nakvas: červený rybíz

  • kombinace sběru a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční česání červeného rybízu u nás na zahradě a povídání o jeho použití v kuchyni

  • nasbíraný rybíz si pak třemi způsoby upravíte a odnesete domů na dokvašení: jako "zavřeninu", naslano jako umeocet a nasladko v medu  

  • ochutnávka divokých i prokvašených dobrot

  • skripta - návod na umeocet a kvašení bobulí v medu v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

& nakvas: šeřík

  • kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční sběr šeříkových květů s povídáním o použití jedlých květů v kuchyni

  • následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj" a fermentovaný med 

  • ochutnávka různých oxidovaných čajů i fermentovaného medu

  • skripta v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Kdy: polovina května 15. n. 21., upřesněno podle kvetení šeříku

Délka: 3-4 hodiny

Cena: 1050 Kč

21. 5.  Ulov & nakvas: šeříkové květy

  • kombinace sběru a kurzu kvašení 

  • sběr šeříkových květů u nás na zahradě s povídáním o použití jedlých květů v kuchyni

  • následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj" a fermentovaný med 

  • ochutnávka různých oxidovaných čajů i fermentovaného medu

  • skripta přípravy květů v medu a oxidovaného čaje v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

červen
 

4. 6.  11 - 15 Ulov & nakvas: borové šišky a smrkové výhonky

  • kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční sběr smrkových výhonků a borových šišek a povídání o jejich použití v kuchyni

  • nasbírané šišky a výhonky si pak nakvasíte se zeleninou i v medu

  • ochutnávka divokých i prokvašených dobrot, vč. těch jehličnanových

  • skripta kvašení zeleniny a v medu v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

červenec
 

Ulov & nakvas: špendlíkové olivy

  • kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční sběr mirabelek či myrobalánů a povídání o jejich použití v kuchyni

  • nasbírané "špendlíky" si pak nakvasíte ala olivy 

  • ochutnávka divokých i prokvašených dobrot

  • skripta v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Kdy: Termín bude upřesněn dle zrání plodů.

Délka: 3 hodiny

Cena: 950 Kč

 

Ulov & nakvas: rybízový umeocet

  • kombinace sběru a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční sběr červeného rybízu a povídání o jeho použití v kuchyni

  • nasbíraný rybíz si pak nakvasíte ala umeocet (umesu) 

  • ochutnávka divokých i prokvašených dobrot

  • skripta v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Kdy: Termín bude upřesněn dle zrání plodů.

Délka: 3 hodiny

Cena: 950 Kč

15. 4.  Ulov & nakvas: divoké jarní býlí

  • kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení zeleniny

  • kratší jedlá procházka spojená s poznáváním a sběrem aktuálních jedlých rostlin  

  • teorie a praxe kvašení zeleniny ve vlastní šťávě a v solném roztoku

  • vlastnoruční příprava zelí a zeleninové směsi v roztoku s jarním býlím na domácí dokvašení 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • zelený divoký quiche (slaný koláč) k obědu

  • skripta kvašení zeleniny v PDF

 

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1450 Kč

22. 4.  Kurz kvašení: jarní kimči 

23. 7.  Ulov & nakvas: červený rybíz

  • kombinace sběru a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční česání červeného rybízu u nás na zahradě a povídání o jeho použití v kuchyni

  • nasbíraný rybíz si pak třemi způsoby upravíte a odnesete domů na dokvašení: jako "zavřeninu", naslano jako umeocet a nasladko v medu  

  • ochutnávka divokých i prokvašených dobrot

  • skripta - návod na umeocet a kvašení bobulí v medu v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

13. 8.  Jedlá procházka podpořená Feldenkraisovou metodou

  • společná akce s dlouholetou kamarádkou, jogínkou a lektorkou Feldenkraisovy metody Veronikou Švecovou, více o ní tady

  • propojení jemného vědomého pohybu, jedlé procházky a jedinečné atmosféry naší roubenky a přírody Kokořínska

  • 2x cvičení (lekce) Feldenkraisovy metody

  • procházka spojená s poznáváním aktuálních jedlých rostlin v mém rajónu

  • společný vegetariánský oběd s bohatou divoce-prokvašenou ochutnávkou

  • Podrobně o Jedlých procházkách tady.

 

Kde: Kokořínsko, okolí Jestřebice

Cena: 1650 Kč

  • teorie a praxe kvašení kimči

  • vlastnoruční příprava kimči na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • miso polévka s kimči k obědu

  • skripta přípravy kimči v PDF
     

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1350 Kč

24. 9.  Jablečný ocet pro Na ovoce

  • teorie a praxe výroby jablečného octa

  • vlastnoruční sběr jablek a jejich příprava na domácí octové dokvašení 

  • ochutnávka octů a umeoctů 
     

Kde: Praha, sad Na Krutci

Příspěvek: 450 Kč

Přihlašování: Organizuje Na Ovoce, já lektoruju. Přihlášky na odkazu tady. 

11. 3.  Kurz kvašení: ovesný jogurt

  • teorie a praxe výroby ovesného jogurtu bez kupovaných probiotik a speciálních přístrojů

  • poznáte a naučíte se různé způsoby fermentace ovsa pro rozdílnou chuť i konzistenci 

  • ochutnávka jogurtů s domácími medovými a ovocnými dobrotami

  • ochutnávka kvašených dobrot

  • ovesné shrnutí v PDF
     

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1050 Kč

Jablkobraní

20. 7.  Léčivý špitálek v Doksech

  • V nádherném roubeném památníku Karla Hynka Máchy a přilehlé zahradě váš čekají bylinky, divadlo, bubny, aromaterapie, TČM nebo zvukové lázně. 

  • Společně si můžeme připravit zeleninu se sezónními divokostmi a bylinkami na kvašení a nebude chybět ani ochutnávka kvašeností. 

  • Další informace najdete na odkazu. 
     

Kde: Muzeum K. H. Máchy v Doksech (u Máchova jezera)

Vstupné: dobrovolné

slane ovocna ochutnavka_titulka.jpg

Letní slaně ovocná ochutnávka

Dva slaně prokvašené recepty, které vás osvěží v horkých letních dnech: rybíz s česnekem a melounové slupky s mátou.

  • ​PŮVODNÍ POPIS DDKK Z 05/23 PŘED AUTOMATEM

  • Teoreticky i prakticky probereme 4základní způsoby kvašení zeleniny a bylinek

  • Postupně se budeme věnovat např. hygieně, solení, jak se vyhnout plísni a křísu, vhodným kombinacím zeleniny, variabilitě chutí, skladování a vaření s kvašenou zeleninou, kvašení podle sezóny i jak nabízet kvašenou zeleninu dětem. 

  • Dostanete spoustu tipů a receptů na kvašenou zeleninu i jídla s ní připravená.
  • Vše vám vysvětlím srozumitelně, jednoduše a s nadhledem - obrazem a popisem, občas videem.

  • Budete mít spoustu času na vlastní kvasicí praxi a experimenty.

  • Během kurzu se můžete se přidat ke společnému kvašení, podobnému fermentační výzvě, které vás vybudí k akci, ukáže fermentační zkratky a hlavně pomůže najít své oblíbené postupy a kombinace, protože každému vyhovuje a chutná něco jiného.

  • 6 týdnů se budete moct na cokoliv ohledně kvašení zeleniny zeptat a konzultovat svoje kvasící pokusy.

 

Čemu se naopak věnovat nebudeme?

Pokročilejším technikám kvašení zeleniny a bylinek jako jsou kimči, fermentované omáčky a pasty. Na ty jsou/budou samostatné kurzy.

Pro koho je kurz vhodný?

  • Kurz jsem připravila především pro začátečníky a ty, kterým se kvašená zelenina stále nedaří.

  • Dále pro mírně pokročilé, kteří se o kvašení zajímají více a chtějí se před výpravami do dalších galaxií fermentace ujistit, že mají dobře zvládnuté základy.

  • Pro ty, co se opravdu chtějí pustit do kvašení a ne jen si o něm číst.

Co vás čeká?

  • On-line kurz ve členské sekci (na webu, bez nutnosti mít FB)

  • Doprovodná podpůrná FB skupina. Pokud nemáte FB,
    můžete využít dotazů a podpory prostřednictvím formuláře. 

  • Krátké příspěvky i videa.

  • Podrobná skripta v PDF.

  • Moje aktivní podpora po dobu 6 týdnů.

  • Neformální a přátelská atmosféra. Hravost a nadšení. 

Kdy bude kurz probíhat?

  • Od 1. do 26. 5., resp. do 9. 6. 2023, naposledy s mojí podporou.

  • Čekají vás 4 týdny plných výukových příspěvků + 2 týden následné podpory.

  • Po skončení kurzu vám zůstane přístup do členské sekce min. 3 roky a skripta v PDF. 

TITULY EBOOKY.jpg

Návod na výrobu domácího fermentovaného čaje 

Připravte si doma lahodné a voňavé variace na černý čaj z místních zdrojů.

Osvědčený návod v PDF ke stažení.

15. 7.  Slaná fermentace ovoce

  • povídání o fermentaci ovoce naslano

  • ukázka přípravy a slaně-ovocná ochutnávka

  • součást výstavy starých odrůd "Pozdní třešně, višně, meruňky a rané slivoně", který pořádá Český svaz ochránců přírody
     

Kde: Praha, Dům Ochránců přírody v Michli, začátek v 10:30

Cena: zdarma

Přihlašování: emailem na Katerina.Strossova@csop.cz

VIP balíček s prokvašeným setkáním na Kokořínsku

Omáčkovo-pastový kurz si můžete koupit samotný nebo s živým setkáním 22. 10. 2022 u nás na Kokořínsku. Pouze pro 10 účastníků!

 

Čeká vás prohlídka naší roubenky a oběd s bohatou divoce prokvašenou ochutnávkou. Budeme mít dost času na povídání a případnou fermentační konzultaci. Můžete také přivézt svoje kurzové kvašenosti na posouzení a společnou ochutnávku. 

 

Bude to vlastně pokurzový prokvašený mejdan... Už teď se těším!

IMG_8126.JPG

22. 10.  Jablkobraní: velkokurz zpracování jablek

  • sběr jablek u nás v sadu a jejich zpracování mnoha způsoby

  • příprava jablečného octa, ajurvédských jablek, jablečného pyré, povidel atd.

  • základy zavařování 

  • bohatá ochutnávka a nadílka jablečných dobrot

  • Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Cena: 1350 Kč

Po dvou letech. Poprvé v členské sekci na webu. Naposledy s mojí podporouPotřebuju totiž tohle své první onlinekurzové dítě vypustit samostatně na internety, abych pro vás mohla porodit a vychovat dalším kurzová miminka.

Ještě nikdy jsem nekvasil/a, nevadí to?  

  • Vůbec! Předchozí zkušenosti s kvašením vůbec nejsou nutné.

  • Vše se naučíte v kurzu. 

Kvasíme doma klasické zelí, naučím se v kurzu něco nového?

  • Určitě. V kurzu objevíte spoustu inspirace a nápadů na zeleninové kvašenosti.

  • Krom kvašení ve vlastní šťávě, jako se dělá zelí, se budeme věnovat i dalších technikám.
     

Musím být připojená/ý v konkrétní čas? Bojím se, že to kvůli práci/dětem/dovolené nezvládnu.

  • Kurz neprobíhá v "reálném" čase, můžete jím procházet ve vlastním tempu, kdy se vám to bude hodit. Klidně i opakovaně.

  • Pokud byste z nějakého důvodu kurz nestíhali, můžete si jeho obsah znovu nastudovat v členské sekci nebo z materiálů v PDF. 

 

Nevadí, že nemám Facebook?

  • Vůbec to nevadí, kurz můžete absolvovat plnohodnotně i bez něj.

  • Všechny výukové materiály totiž najdete ve členské sekci na webu.

 

V čem je online kurz jiný než živý?

  • Probereme v něm mnohem více technik, receptů a inspirace, než bychom mohli v jednom živém kurzu. Potřebovali bychom na to alespoň tři.

  • Procházíte kurz ve vlastním tempu a podle svých časových možností a z pohodlí vašeho domova.

  • Sami si vyberete, jaké kvašené recepty vás osloví, a ty pak uděláte.

  • K obsahu se můžete opakovaně vracet.

  • Mnohem větší prostor i čas na podporu, vaše konkrétní otázky, bláznivé nápady i konzultace kvasící zeleniny. V živém kurzu se jim tolik věnovat nemůžeme. Vychytáme tak konkrétní chyby či případné nezdary při přípravě, kvašení i skladování.

  • Mnohé načerpáte i z otázek a inspirace ostatních účastníků. 

  • Výrazně nižší cena. 

  • Oproti živému kurzu nemůžete ochutnávat moje výrobky, zato si nejdete ty svoje, podle preference vašich chuťových buněk. 

ŘÍJEN

25. 5.  Ulov & nakvas: dary jehličnanů (ZMĚNA TÉMATU)

  • kombinace sběru a kurzu kvašení 

  • vlastnoruční trhání smrkových výhonků, borové šišky předem nasbírám já

  • povídání o použití jehličnanů v kuchyni

  • šišky si společně naložíme do medu, ze smrkových výhonků si připravíme sůl a přidáme je na kvašení k jarní zelenině

  • oběd s divokými i prokvašenými dobrotami, vč. těch jehličnanových

  • skripta kvašení zeleniny a v medu v PDF
     

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Délka: 4 hodiny

Cena: 1 850 Kč

NOVÝ KURZ  11. 5.  Jarní kimči 

  • EDIT 28. 4. Vzhledem k letošnímu zrychlenému a pak mrazivému jaru, bude kurz nakonec tradičnější a méně divoký: Z Ulov&nakvas bude "jen" kurz kvašení. Křídlatka totiž nejdříve přerostla, pak zmrzla a česnek podivný už bude skoro pryč. 

  • teorie a praxe kvašení kimči s přihlédnutím k jarní zelenině a aktuálním jedlým rostlinám

  • vlastnoruční příprava sezónního kimči (a budete-li chtít s přídavkem nasbíraného jedlého býlí a sírovcem) na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty 

  • bohatá ochutnávka kvašených dobrot

  • miso polévka s kimči a jarním býlím k obědu

  • skripta přípravy kimči v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Délka: 6 hodin

Cena: 2 150 Kč

NOVÝ KURZ  8. 6.  Ulov & uvař: sírovec 

  • nová a jedinečná kombinace sběru a kurzu vaření sírovce, fantastické jedlé a léčivé dřevokazné houby

  • kratší procházka spojená se obhlídkou míst (a budeme-li mít štěstí i se sběrem), kde sírovec roste 

  • jak sírovec poznat; kde, kdy a jak ho "lovit",  lahodně upravovat v kuchyni a preventivně používat v domácí lékárně

  • společné vaření a pojídání několika sírovcových pokrmů 

  • bohatá ochutnávka divokých a kvašených dobrot, včetně těch houbových

  • sírovcová skripta v PDF

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Délka: 5 hodin

Cena: 1 950 Kč

Jeden návod vám nestačí a chcete radši prozkoumat celou omáčkově-pastovou galaxii vesmíru kvašení a ještě pěkně s podporou?

Mám pro vás SPECIÁLNÍ NABÍDKU! Kurz Fermentované pozdní léto za 1950 Kč.  

Místo plné ceny 2 950 Kč právě z této stránky.

FB bannery (3).jpg

Díky kurzu se naučíte zpracovávat česnek, rajčata, papriky, dýně, kdoulovce a bylinky na lahodné a prokvašené omáčky, salsy, pesta a pasty. 

Vaše osobní údaje (jméno, e-mailová adresa) jsou u mě v bezpečí a budu je já, Denisa Šimlová, na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. 

Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zasílání emailové fermentační výzvy a také (ne)pravidelného mailingu od Divoženky v kuchyni. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu.

Podle zákona je tato výzva zdarma „digitálním obsahem poskytovaným namísto odměny za osobní údaje“ a vztahují se na ní všeobecné obchodní podmínky. Ty vás zašlu jako PDF společně s potvrzením o registraci.  

6. a 13. 1., 17. 2. Zimní houbová procházka

  • Jedlá procházka zaměřená na jedlé a léčivé dřevokazné houby

  • Hledání a poznávání hub přímo v terénu (kde rostou, poznávací znaky, s čím si je můžete splést, použití v lékárně i kuchyni)

  • V teple u kamen pak povídání o zpracování a houbových knihách + bohatá houbová a prokvašená ochutnávka.

  • Sklenička s kvašenou dobrotou na doma.

  • Letos budou součástí i skripta s jednotlivými profily hub v PDF

  • Případné další termíny budu vypisovat několik dní předem, podle aktuální houbové situace a sněhové pokrývky. Pokud je nechcete propásnout, registrujte se raději ve formuláři níže. Dám vám pak emailem jako prvním vědět.

  • Můžete si také užít Soukromou houbovou procházku (info níže).

 

Kde: Kokořínsko, Jestřebice

Délka: 5 hodin

Počet účastníků: max 8

Cena: 2 150 Kč/osobu

Příští kolo omáčkově-pastového kurzu bude od 9. září 2024 a přihlašování už brzo otevřu. Pokud to nechcete propásnout, můžete se upsat tady a já vám dám včas a s podpultovou nabídkou vědět.

Přeju vám krásné dny a těším se někdy na kvašenou!

Chcete se (konečně) pustit do kvašení?

Mám pro vás týdenní fermentační výzvu Dobře naložená. Každý den přistane ve vaší emailové schránce jeden probiotický email a hlavně si pak pochutnáte na své prokvašené jarní zelenině.

IMG_0385.JPG

Objednávka Letní školy slaného ovocného kvašení 

Prosím, vyberte si, zda chcete platit v českých korunách nebo v eurech. Stačí kliknout na jednotlivé možnosti níže.

Objednávka online kurzu Moje první zelí

SPECIÁLNÍ NABÍDKA za 2 750 Kč
Letní škola slaného ovocného kvašení

+ Oxidovaný čajový ebook v hodnotě 350 Kč jako dárek.

Místo plné ceny kurzu 3 250 Kč a pouze z této stránky. 

FB bannery (12).jpg
oxidovany.jpg

V Letní škole slaného se naučíte kvasit místní pěstované i divoké ovoce naslano, v čele s variacemi na olivy a umeboshi, a objevíte nové fermentační, sběračské a chuťové možnosti. 

Kurz probíhá online v členské sekci na webu (tedy bez potřeby FB) s extra dlouhou podporou do konce srpna. Využijte ovocnou sezónu naplno!

Chcete mít extra prokvašené léto?
Přidejte se rovnou do dvou kurzů za NEOPAKOVATELNÝCH 4 500 Kč.

FB bannery (12).jpg
FB bannery (15).jpg

Místo plné ceny 6 200 Kč a jen do 17. 7. 

Zatímco Letní škola přinese do vaší kuchyně neuvěřitelné olivy a umeboshi z místního ovoce, v kurzu Fermentované pozdní léto zpracujete rajčata, papriky, česnek, dýně a bylinky na pěknou řádku lahodných omáček, pest i past. 

Oba kurzy jsou online v členské sekci na webu. Letní škola je k dispozici rovnou a s dlouhou podporou. Fermentované pozdní léto začíná 11. 9. a je bez podpory. 

BALÍČEK: Léčivě kulinární houbový
kurz + ebook + konzultace

  • ebook Léčivé houby, které najdete za domem

  • 12 léčivě-houbových konzultací 

  • nově vznikající léčivě kulinární houbový online kurz a možnost podílet se na jeho podobě

Ebook dostanete do 5. 3. a první konzultace proběhnou na začátku března. Obsah kurzu bude přibývat postupně a během celého roku.

FB bannery (33).jpg
Kdoulovec_final.jpg
IG ctverec (4).jpg

Detaily léčivě houbových konzultací

Informace k Léčivě kulinárním houbovému kurzu

Tohle je vyjímečná a neopakovatelná nabídka jen pro vás, účastníky letošního minikurzu, a je platná do konce února 2024.

 

Máte-li ohledně kurzu jakékoliv dotazy, pište na denisa@divozenkavkuchyni.cz

Objednávka kurzu Fermentované pozdní léto 

Prosím, vyberte si, zda chcete platit v českých korunách nebo v eurech. Stačí kliknout na jednotlivé možnosti níže.

  • Od začátku si přeju, abychom se myceliálně propojili a naše chorošové nadšení sdíleli. Taky vám chci nabídnout pomocnou ruku, proto jsem vymyslela společné léčivě houbové konzultace.

  • Jednou měsíčně po dobu jednoho roku (tedy celkem 12x) budu odpovídat (textem nebo videem) na vaše dotazy ohledně sběru a zpracování místních dřevokazných hub. Taky okouknu vaše úlovky. Podle zájmu a mé kapacity případně otevřu i kurzovou FB skupinu.

  • Kurz pomalu vzniká a cítím, že to bude jedinečné divoženkovské veledílo, které nemá obdoby. 

  • Bude probíhat v členské sekci na webu a přístup dostanete na 3 roky.

  • Pokud znáte moje online kurzy kvašení, tak bude strukturou a velikostí podobný Letní škole slaného ovocného kvašení. Pokud ne, tak vězte, že je to kurz košatý, rozsahem na 6 týdnů s 80 "příspěvky" (texty, recepty, fotonávody).

  • První houby na webu vyraší v březnu. Na obsahu budu pracovat postupně a bez tlaku během celého roku. Později ho budu doplňovat o nové houbové objevy a poznatky. 

  • Najdete v něm mj. poznávání, zkušenosti, zajímavosti, použití v lidovém léčitelství i v moderní medicíně, podrobné postupy na zpracování hub pro léčivé účely (odvary, prášky, extrakty, tinktury), neobvyklé recepty s jedlými houbami, kvašení a další způsoby konzervace hub, zdroje a literaturu.

  • Krom dřevokazných hub, zmíněných výše u ebooku, porostou v kurzu i další poklady, např. sírovec, hlíva plicní, choroš šupinatý, penízovka sametonohá nebo "jen" choroše obdivuhodné.

  • Najdete v něm bohatou fotodokumentaci, fotonávody a videa jednotlivých hub.

  • Finální cena bude nad 5 tisíc Kč. Vám jej teď, klubající se a s podporou, nabízím za polovinu. 

  • Kurz otevřu, pokud se přihlásí alespoň 20 lidí. Jestliže se vás dost nesejde, vaši objednávku stornuju, případné zaplacené peníze vrátím a nabídnu možnost pořídit samotný ebook.

263659326_873058616709623_3810063889612558966_n.jpg

Těší mě, že chcete objevovat krásu a účinky místních dřevokazných hub!   
 

Email s dalšími informacemi k emailovému léčivě-houbovému minikurzu a (bohužel nutnými) obchodními podmínkami už je na cestě do vaší emailové schránky.
 
DŮLEŽITÉ: Pro jistotu se podívejte do složek Hromadné, Spam nebo Promo, kam divoženkovské emaily často padají, a přesuňte si je do Doručených. Jinak kurz propásnete!


Těším se s vámi na houbovanou a přeju krásný den!

Denisa, Divoženka v kuchyni

bottom of page