8. 10. Kurz kvašení: fermentovaná papriková/chilli omáčka
ŽIVÉ AKCE 2022
14. 5. Šeříkový čaj a květové vody pro Na Ovoce
Přeju vám krásný den, staré, řádně uleželé dárky odpočívají a pomalu pro vás chystám nové.
Zatím se můžete podívat na všechnu tu fermentační nádheru, co mám na blogu nebo na sítích. Těším se někdy na kvašenou!
11. 3. Kurz kvašení: ovesný jogurt
Milí, volali jste po živých akcích, mně také přinášejí radost (víc než ty onlinové), takže jich v roce 2022 bude hodně.
Tady je jejich přehled. Zatím neúplný a nevymazlený, ale je!
-
povídáním o použití jedlých květů v kuchyni
-
následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj"
-
ochutnávka oxidovaných čajů a květových vod
-
návod na přípravu oxidovaného čaje v PDF
Kde: Praha, sad na Klíčově
Pořádá: Na Ovoce, já budu lektorovat
Příspěvek: 550 Kč
27. 4. Jedlá procházka na Kokořínsku
-
Jedlá procházka zaměřená na poznáváním jedlých rostlin, kořenů a květů, (nějaké houby určitě taky potkáme), sezónních i trvalek, v "mém rajónu" na Kokořínsku
-
proč jedlé rostliny sbírat, jak je uchovávat i používat v kuchyni
-
oběd s divokými i kvašenými dobrotami
-
Podrobně si o Jedlých procházkách můžete přečíst tady.
Kde: Kokořínsko
Délka: 5 hodin
Cena: 1 950 Kč
únor
26. 2. 13 - 16 Základní techniky kvašení
-
teorie a praxe kvašení zeleniny ve vlastní šťávě a v solném roztoku
-
ochutnávka kvašených dobrot
-
vlastnoruční příprava zelí a zeleninové směsi v roztoku na domácí dokvašení
-
skripta kvašení zeleniny v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 850 Kč
AKTUÁLNĚ
-
teorie a praxe kvašení zeleniny na omáčky
-
vlastnoruční příprava paprik na kvašení podle vašich chuťových preferencí
-
ukázka zpracování a dochucení prokvašené omáčky
-
bohatá ochutnávka kvašených dobrot včetně těch omáčkových
-
skripta fermentace omáček PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 950 Kč
29. 4. Ulov & nakvas: divoké jarní kimči
-
kombinace sběru a kurzu kvašení kimči
-
kratší procházka spojená se sběrem křídlatky a česneku podivného
-
teorie a praxe kvašení kimči s přihlédnutím k jarní zelenině a aktuálním jedlým rostlinám
-
vlastnoruční příprava sezónního kimči (a budete-li chtít s přídavkem nasbíraného jedlého býlí) na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty
-
bohatá ochutnávka kvašených dobrot
-
miso polévka s kimči a jarním býlím k obědu
-
skripta přípravy kimči v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1550 Kč
-
Jedlá procházka zaměřená na jedlé a léčivé dřevokazné houby
-
Budu o ní informovat jen několik dní předem, podle aktuální houbové situace.
-
Pokud ji nechcete propásnout, registrujte se raději ve formuláři níže. Dám vám pak emailem vědět.
-
Jestli byste radši soukromou houbovou během týdne, napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz a domluvíme se.
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1250 Kč
-
kombinace sběru a kurzu kvašení kimči
-
kratší procházka spojená se sběrem křídlatky a česneku podivného
-
teorie a praxe kvašení kimči s přihlédnutím k jarní zelenině a aktuálním jedlým rostlinám
-
vlastnoruční příprava sezónního kimči (a budete-li chtít s přídavkem nasbíraného jedlého býlí) na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty
-
bohatá ochutnávka kvašených dobrot
-
miso polévka s kimči a jarním býlím k obědu
-
skripta přípravy kimči v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1550 Kč
23. 3. Jedlá procházka na Petříně pro Na Ovoce
-
procházka spojená s poznáváním jedlých rostlin a květů, sezónních i trvalek v Praze
-
proč jedlé rostliny sbírat, jak je uchovávat i používat v kuchyni
-
malá ochutnávka divokých i kvašených dobrot
-
Podrobně si o Jedlých procházkách můžete přečíst tady.
Kde: Praha, Zahrada Kinských a Petřínské sady
Délka: 3 hodiny
Cena: 1 250 Kč
Přihlašování přes Na Ovoce (viz tlačítko), já lektoruju.
23. 7. Ulov & nakvas: červený rybíz
-
kombinace sběru a kurzu kvašení
-
vlastnoruční česání červeného rybízu u nás na zahradě a povídání o jeho použití v kuchyni
-
nasbíraný rybíz si pak třemi způsoby upravíte a odnesete domů na dokvašení: jako "zavřeninu", naslano jako umeocet a nasladko v medu
-
ochutnávka divokých i prokvašených dobrot
-
skripta - návod na umeocet a kvašení bobulí v medu v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1050 Kč
& nakvas: šeřík
-
kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení
-
vlastnoruční sběr šeříkových květů s povídáním o použití jedlých květů v kuchyni
-
následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj" a fermentovaný med
-
ochutnávka různých oxidovaných čajů i fermentovaného medu
-
skripta v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Kdy: polovina května 15. n. 21., upřesněno podle kvetení šeříku
Délka: 3-4 hodiny
Cena: 1050 Kč
21. 5. Ulov & nakvas: šeříkové květy
-
kombinace sběru a kurzu kvašení
-
sběr šeříkových květů u nás na zahradě s povídáním o použití jedlých květů v kuchyni
-
následné vlastnoruční zpracování šeříku na "černý čaj" a fermentovaný med
-
ochutnávka různých oxidovaných čajů i fermentovaného medu
-
skripta přípravy květů v medu a oxidovaného čaje v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1050 Kč
červen
4. 6. 11 - 15 Ulov & nakvas: borové šišky a smrkové výhonky
-
kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení
-
vlastnoruční sběr smrkových výhonků a borových šišek a povídání o jejich použití v kuchyni
-
nasbírané šišky a výhonky si pak nakvasíte se zeleninou i v medu
-
ochutnávka divokých i prokvašených dobrot, vč. těch jehličnanových
-
skripta kvašení zeleniny a v medu v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1050 Kč
červenec
Ulov & nakvas: špendlíkové olivy
-
kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení
-
vlastnoruční sběr mirabelek či myrobalánů a povídání o jejich použití v kuchyni
-
nasbírané "špendlíky" si pak nakvasíte ala olivy
-
ochutnávka divokých i prokvašených dobrot
-
skripta v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Kdy: Termín bude upřesněn dle zrání plodů.
Délka: 3 hodiny
Cena: 950 Kč
Ulov & nakvas: rybízový umeocet
-
kombinace sběru a kurzu kvašení
-
vlastnoruční sběr červeného rybízu a povídání o jeho použití v kuchyni
-
nasbíraný rybíz si pak nakvasíte ala umeocet (umesu)
-
ochutnávka divokých i prokvašených dobrot
-
skripta v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Kdy: Termín bude upřesněn dle zrání plodů.
Délka: 3 hodiny
Cena: 950 Kč
15. 4. Ulov & nakvas: divoké jarní býlí
-
kombinace jedlé procházky a kurzu kvašení zeleniny
-
kratší jedlá procházka spojená s poznáváním a sběrem aktuálních jedlých rostlin
-
teorie a praxe kvašení zeleniny ve vlastní šťávě a v solném roztoku
-
vlastnoruční příprava zelí a zeleninové směsi v roztoku s jarním býlím na domácí dokvašení
-
bohatá ochutnávka kvašených dobrot
-
zelený divoký quiche (slaný koláč) k obědu
-
skripta kvašení zeleniny v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1450 Kč
22. 4. Kurz kvašení: jarní kimči
23. 7. Ulov & nakvas: červený rybíz
-
kombinace sběru a kurzu kvašení
-
vlastnoruční česání červeného rybízu u nás na zahradě a povídání o jeho použití v kuchyni
-
nasbíraný rybíz si pak třemi způsoby upravíte a odnesete domů na dokvašení: jako "zavřeninu", naslano jako umeocet a nasladko v medu
-
ochutnávka divokých i prokvašených dobrot
-
skripta - návod na umeocet a kvašení bobulí v medu v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1050 Kč
13. 8. Jedlá procházka podpořená Feldenkraisovou metodou
-
společná akce s dlouholetou kamarádkou, jogínkou a lektorkou Feldenkraisovy metody Veronikou Švecovou, více o ní tady
-
propojení jemného vědomého pohybu, jedlé procházky a jedinečné atmosféry naší roubenky a přírody Kokořínska
-
2x cvičení (lekce) Feldenkraisovy metody
-
procházka spojená s poznáváním aktuálních jedlých rostlin v mém rajónu
-
společný vegetariánský oběd s bohatou divoce-prokvašenou ochutnávkou
Kde: Kokořínsko, okolí Jestřebice
Cena: 1650 Kč
-
teorie a praxe kvašení kimči
-
vlastnoruční příprava kimči na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty
-
bohatá ochutnávka kvašených dobrot
-
miso polévka s kimči k obědu
-
skripta přípravy kimči v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1350 Kč
24. 9. Jablečný ocet pro Na ovoce
-
teorie a praxe výroby jablečného octa
-
vlastnoruční sběr jablek a jejich příprava na domácí octové dokvašení
-
ochutnávka octů a umeoctů
Kde: Praha, sad Na Krutci
Příspěvek: 450 Kč
Přihlašování: Organizuje Na Ovoce, já lektoruju. Přihlášky na odkazu tady.
11. 3. Kurz kvašení: ovesný jogurt
-
teorie a praxe výroby ovesného jogurtu bez kupovaných probiotik a speciálních přístrojů
-
poznáte a naučíte se různé způsoby fermentace ovsa pro rozdílnou chuť i konzistenci
-
ochutnávka jogurtů s domácími medovými a ovocnými dobrotami
-
ochutnávka kvašených dobrot
-
ovesné shrnutí v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1050 Kč
20. 7. Léčivý špitálek v Doksech
-
V nádherném roubeném památníku Karla Hynka Máchy a přilehlé zahradě váš čekají bylinky, divadlo, bubny, aromaterapie, TČM nebo zvukové lázně.
-
Společně si můžeme připravit zeleninu se sezónními divokostmi a bylinkami na kvašení a nebude chybět ani ochutnávka kvašeností.
-
Další informace najdete na odkazu.
Kde: Muzeum K. H. Máchy v Doksech (u Máchova jezera)
Vstupné: dobrovolné
Letní slaně ovocná ochutnávka
Dva slaně prokvašené recepty, které vás osvěží v horkých letních dnech: rybíz s česnekem a melounové slupky s mátou.
-
PŮVODNÍ POPIS DDKK Z 05/23 PŘED AUTOMATEM
-
Teoreticky i prakticky probereme 4základní způsoby kvašení zeleniny a bylinek
-
Postupně se budeme věnovat např. hygieně, solení, jak se vyhnout plísni a křísu, vhodným kombinacím zeleniny, variabilitě chutí, skladování a vaření s kvašenou zeleninou, kvašení podle sezóny i jak nabízet kvašenou zeleninu dětem.
- Dostanete spoustu tipů a receptů na kvašenou zeleninu i jídla s ní připravená.
-
Vše vám vysvětlím srozumitelně, jednoduše a s nadhledem - obrazem a popisem, občas videem.
-
Budete mít spoustu času na vlastní kvasicí praxi a experimenty.
-
Během kurzu se můžete se přidat ke společnému kvašení, podobnému fermentační výzvě, které vás vybudí k akci, ukáže fermentační zkratky a hlavně pomůže najít své oblíbené postupy a kombinace, protože každému vyhovuje a chutná něco jiného.
-
6 týdnů se budete moct na cokoliv ohledně kvašení zeleniny zeptat a konzultovat svoje kvasící pokusy.
Čemu se naopak věnovat nebudeme?
Pokročilejším technikám kvašení zeleniny a bylinek jako jsou kimči, fermentované omáčky a pasty. Na ty jsou/budou samostatné kurzy.
Pro koho je kurz vhodný?
-
Kurz jsem připravila především pro začátečníky a ty, kterým se kvašená zelenina stále nedaří.
-
Dále pro mírně pokročilé, kteří se o kvašení zajímají více a chtějí se před výpravami do dalších galaxií fermentace ujistit, že mají dobře zvládnuté základy.
-
Pro ty, co se opravdu chtějí pustit do kvašení a ne jen si o něm číst.
Co vás čeká?
-
On-line kurz ve členské sekci (na webu, bez nutnosti mít FB)
-
Doprovodná podpůrná FB skupina. Pokud nemáte FB,
můžete využít dotazů a podpory prostřednictvím formuláře. -
Krátké příspěvky i videa.
-
Podrobná skripta v PDF.
-
Moje aktivní podpora po dobu 6 týdnů.
-
Neformální a přátelská atmosféra. Hravost a nadšení.
Kdy bude kurz probíhat?
-
Od 1. do 26. 5., resp. do 9. 6. 2023, naposledy s mojí podporou.
-
Čekají vás 4 týdny plných výukových příspěvků + 2 týden následné podpory.
-
Po skončení kurzu vám zůstane přístup do členské sekce min. 3 roky a skripta v PDF.
Návod na výrobu domácího fermentovaného čaje
Připravte si doma lahodné a voňavé variace na černý čaj z místních zdrojů.
Osvědčený návod v PDF ke stažení.
15. 7. Slaná fermentace ovoce
-
povídání o fermentaci ovoce naslano
-
ukázka přípravy a slaně-ovocná ochutnávka
-
součást výstavy starých odrůd "Pozdní třešně, višně, meruňky a rané slivoně", který pořádá Český svaz ochránců přírody
Kde: Praha, Dům Ochránců přírody v Michli, začátek v 10:30
Cena: zdarma
Přihlašování: emailem na Katerina.Strossova@csop.cz
VIP balíček s prokvašeným setkáním na Kokořínsku
Omáčkovo-pastový kurz si můžete koupit samotný nebo s živým setkáním 22. 10. 2022 u nás na Kokořínsku. Pouze pro 10 účastníků!
Čeká vás prohlídka naší roubenky a oběd s bohatou divoce prokvašenou ochutnávkou. Budeme mít dost času na povídání a případnou fermentační konzultaci. Můžete také přivézt svoje kurzové kvašenosti na posouzení a společnou ochutnávku.
Bude to vlastně pokurzový prokvašený mejdan... Už teď se těším!
22. 10. Jablkobraní: velkokurz zpracování jablek
-
sběr jablek u nás v sadu a jejich zpracování mnoha způsoby
-
příprava jablečného octa, ajurvédských jablek, jablečného pyré, povidel atd.
-
základy zavařování
-
bohatá ochutnávka a nadílka jablečných dobrot
-
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Cena: 1350 Kč
Po dvou letech. Poprvé v členské sekci na webu. Naposledy s mojí podporou. Potřebuju totiž tohle své první onlinekurzové dítě vypustit samostatně na internety, abych pro vás mohla porodit a vychovat dalším kurzová miminka.
Ještě nikdy jsem nekvasil/a, nevadí to?
-
Vůbec! Předchozí zkušenosti s kvašením vůbec nejsou nutné.
-
Vše se naučíte v kurzu.
Kvasíme doma klasické zelí, naučím se v kurzu něco nového?
-
Určitě. V kurzu objevíte spoustu inspirace a nápadů na zeleninové kvašenosti.
-
Krom kvašení ve vlastní šťávě, jako se dělá zelí, se budeme věnovat i dalších technikám.
Musím být připojená/ý v konkrétní čas? Bojím se, že to kvůli práci/dětem/dovolené nezvládnu.
-
Kurz neprobíhá v "reálném" čase, můžete jím procházet ve vlastním tempu, kdy se vám to bude hodit. Klidně i opakovaně.
-
Pokud byste z nějakého důvodu kurz nestíhali, můžete si jeho obsah znovu nastudovat v členské sekci nebo z materiálů v PDF.
Nevadí, že nemám Facebook?
-
Vůbec to nevadí, kurz můžete absolvovat plnohodnotně i bez něj.
-
Všechny výukové materiály totiž najdete ve členské sekci na webu.
V čem je online kurz jiný než živý?
-
Probereme v něm mnohem více technik, receptů a inspirace, než bychom mohli v jednom živém kurzu. Potřebovali bychom na to alespoň tři.
-
Procházíte kurz ve vlastním tempu a podle svých časových možností a z pohodlí vašeho domova.
-
Sami si vyberete, jaké kvašené recepty vás osloví, a ty pak uděláte.
-
K obsahu se můžete opakovaně vracet.
-
Mnohem větší prostor i čas na podporu, vaše konkrétní otázky, bláznivé nápady i konzultace kvasící zeleniny. V živém kurzu se jim tolik věnovat nemůžeme. Vychytáme tak konkrétní chyby či případné nezdary při přípravě, kvašení i skladování.
-
Mnohé načerpáte i z otázek a inspirace ostatních účastníků.
-
Výrazně nižší cena.
-
Oproti živému kurzu nemůžete ochutnávat moje výrobky, zato si nejdete ty svoje, podle preference vašich chuťových buněk.
ŘÍJEN
25. 5. Ulov & nakvas: dary jehličnanů (ZMĚNA TÉMATU)
-
kombinace sběru a kurzu kvašení
-
vlastnoruční trhání smrkových výhonků, borové šišky předem nasbírám já
-
povídání o použití jehličnanů v kuchyni
-
šišky si společně naložíme do medu, ze smrkových výhonků si připravíme sůl a přidáme je na kvašení k jarní zelenině
-
oběd s divokými i prokvašenými dobrotami, vč. těch jehličnanových
-
skripta kvašení zeleniny a v medu v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Délka: 4 hodiny
Cena: 1 850 Kč
NOVÝ KURZ 11. 5. Jarní kimči
-
EDIT 28. 4. Vzhledem k letošnímu zrychlenému a pak mrazivému jaru, bude kurz nakonec tradičnější a méně divoký: Z Ulov&nakvas bude "jen" kurz kvašení. Křídlatka totiž nejdříve přerostla, pak zmrzla a česnek podivný už bude skoro pryč.
-
teorie a praxe kvašení kimči s přihlédnutím k jarní zelenině a aktuálním jedlým rostlinám
-
vlastnoruční příprava sezónního kimči (a budete-li chtít s přídavkem nasbíraného jedlého býlí a sírovcem) na domácí dokvašení, včetně nasolování a rýžové pasty
-
bohatá ochutnávka kvašených dobrot
-
miso polévka s kimči a jarním býlím k obědu
-
skripta přípravy kimči v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Délka: 6 hodin
Cena: 2 150 Kč
NOVÝ KURZ 8. 6. Ulov & uvař: sírovec
-
nová a jedinečná kombinace sběru a kurzu vaření sírovce, fantastické jedlé a léčivé dřevokazné houby
-
kratší procházka spojená se obhlídkou míst (a budeme-li mít štěstí i se sběrem), kde sírovec roste
-
jak sírovec poznat; kde, kdy a jak ho "lovit", lahodně upravovat v kuchyni a preventivně používat v domácí lékárně
-
společné vaření a pojídání několika sírovcových pokrmů
-
bohatá ochutnávka divokých a kvašených dobrot, včetně těch houbových
-
sírovcová skripta v PDF
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Délka: 5 hodin
Cena: 1 950 Kč
Jeden návod vám nestačí a chcete radši prozkoumat celou omáčkově-pastovou galaxii vesmíru kvašení a ještě pěkně s podporou?
Mám pro vás SPECIÁLNÍ NABÍDKU! Kurz Fermentované pozdní léto za 1950 Kč.
Místo plné ceny 2 950 Kč právě z této stránky.
Díky kurzu se naučíte zpracovávat česnek, rajčata, papriky, dýně, kdoulovce a bylinky na lahodné a prokvašené omáčky, salsy, pesta a pasty.
Vaše osobní údaje (jméno, e-mailová adresa) jsou u mě v bezpečí a budu je já, Denisa Šimlová, na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy.
Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zasílání emailové fermentační výzvy a také (ne)pravidelného mailingu od Divoženky v kuchyni. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu.
Podle zákona je tato výzva zdarma „digitálním obsahem poskytovaným namísto odměny za osobní údaje“ a vztahují se na ní všeobecné obchodní podmínky. Ty vás zašlu jako PDF společně s potvrzením o registraci.
6. a 13. 1., 17. 2. Zimní houbová procházka
-
Jedlá procházka zaměřená na jedlé a léčivé dřevokazné houby
-
Hledání a poznávání hub přímo v terénu (kde rostou, poznávací znaky, s čím si je můžete splést, použití v lékárně i kuchyni)
-
V teple u kamen pak povídání o zpracování a houbových knihách + bohatá houbová a prokvašená ochutnávka.
-
Sklenička s kvašenou dobrotou na doma.
-
Letos budou součástí i skripta s jednotlivými profily hub v PDF
-
Případné další termíny budu vypisovat několik dní předem, podle aktuální houbové situace a sněhové pokrývky. Pokud je nechcete propásnout, registrujte se raději ve formuláři níže. Dám vám pak emailem jako prvním vědět.
-
Můžete si také užít Soukromou houbovou procházku (info níže).
Kde: Kokořínsko, Jestřebice
Délka: 5 hodin
Počet účastníků: max 8
Cena: 2 150 Kč/osobu
Příští kolo omáčkově-pastového kurzu bude od 9. září 2024 a přihlašování už brzo otevřu. Pokud to nechcete propásnout, můžete se upsat tady a já vám dám včas a s podpultovou nabídkou vědět.
Přeju vám krásné dny a těším se někdy na kvašenou!
Chcete se (konečně) pustit do kvašení?
Mám pro vás týdenní fermentační výzvu Dobře naložená. Každý den přistane ve vaší emailové schránce jeden probiotický email a hlavně si pak pochutnáte na své prokvašené jarní zelenině.
Objednávka Letní školy slaného ovocného kvašení
Prosím, vyberte si, zda chcete platit v českých korunách nebo v eurech. Stačí kliknout na jednotlivé možnosti níže.
Objednávka online kurzu Moje první zelí
SPECIÁLNÍ NABÍDKA za 2 750 Kč
Letní škola slaného ovocného kvašení
+ Oxidovaný čajový ebook v hodnotě 350 Kč jako dárek.
Místo plné ceny kurzu 3 250 Kč a pouze z této stránky.
V Letní škole slaného se naučíte kvasit místní pěstované i divoké ovoce naslano, v čele s variacemi na olivy a umeboshi, a objevíte nové fermentační, sběračské a chuťové možnosti.
Kurz probíhá online v členské sekci na webu (tedy bez potřeby FB) s extra dlouhou podporou do konce srpna. Využijte ovocnou sezónu naplno!
Chcete mít extra prokvašené léto?
Přidejte se rovnou do dvou kurzů za NEOPAKOVATELNÝCH 4 500 Kč.
Místo plné ceny 6 200 Kč a jen do 17. 7.
Zatímco Letní škola přinese do vaší kuchyně neuvěřitelné olivy a umeboshi z místního ovoce, v kurzu Fermentované pozdní léto zpracujete rajčata, papriky, česnek, dýně a bylinky na pěknou řádku lahodných omáček, pest i past.
Oba kurzy jsou online v členské sekci na webu. Letní škola je k dispozici rovnou a s dlouhou podporou. Fermentované pozdní léto začíná 11. 9. a je bez podpory.
BALÍČEK: Léčivě kulinární houbový
kurz + ebook + konzultace
-
ebook Léčivé houby, které najdete za domem
-
12 léčivě-houbových konzultací
-
nově vznikající léčivě kulinární houbový online kurz a možnost podílet se na jeho podobě
Ebook dostanete do 5. 3. a první konzultace proběhnou na začátku března. Obsah kurzu bude přibývat postupně a během celého roku.
Detaily léčivě houbových konzultací
Informace k Léčivě kulinárním houbovému kurzu
Tohle je vyjímečná a neopakovatelná nabídka jen pro vás, účastníky letošního minikurzu, a je platná do konce února 2024.
Máte-li ohledně kurzu jakékoliv dotazy, pište na denisa@divozenkavkuchyni.cz.
Objednávka kurzu Fermentované pozdní léto
Prosím, vyberte si, zda chcete platit v českých korunách nebo v eurech. Stačí kliknout na jednotlivé možnosti níže.
-
Od začátku si přeju, abychom se myceliálně propojili a naše chorošové nadšení sdíleli. Taky vám chci nabídnout pomocnou ruku, proto jsem vymyslela společné léčivě houbové konzultace.
-
Jednou měsíčně po dobu jednoho roku (tedy celkem 12x) budu odpovídat (textem nebo videem) na vaše dotazy ohledně sběru a zpracování místních dřevokazných hub. Taky okouknu vaše úlovky. Podle zájmu a mé kapacity případně otevřu i kurzovou FB skupinu.
-
Kurz pomalu vzniká a cítím, že to bude jedinečné divoženkovské veledílo, které nemá obdoby.
-
Bude probíhat v členské sekci na webu a přístup dostanete na 3 roky.
-
Pokud znáte moje online kurzy kvašení, tak bude strukturou a velikostí podobný Letní škole slaného ovocného kvašení. Pokud ne, tak vězte, že je to kurz košatý, rozsahem na 6 týdnů s 80 "příspěvky" (texty, recepty, fotonávody).
-
První houby na webu vyraší v březnu. Na obsahu budu pracovat postupně a bez tlaku během celého roku. Později ho budu doplňovat o nové houbové objevy a poznatky.
-
Najdete v něm mj. poznávání, zkušenosti, zajímavosti, použití v lidovém léčitelství i v moderní medicíně, podrobné postupy na zpracování hub pro léčivé účely (odvary, prášky, extrakty, tinktury), neobvyklé recepty s jedlými houbami, kvašení a další způsoby konzervace hub, zdroje a literaturu.
-
Krom dřevokazných hub, zmíněných výše u ebooku, porostou v kurzu i další poklady, např. sírovec, hlíva plicní, choroš šupinatý, penízovka sametonohá nebo "jen" choroše obdivuhodné.
-
Najdete v něm bohatou fotodokumentaci, fotonávody a videa jednotlivých hub.
-
Finální cena bude nad 5 tisíc Kč. Vám jej teď, klubající se a s podporou, nabízím za polovinu.
-
Kurz otevřu, pokud se přihlásí alespoň 20 lidí. Jestliže se vás dost nesejde, vaši objednávku stornuju, případné zaplacené peníze vrátím a nabídnu možnost pořídit samotný ebook.