KULINÁRNÍ POKLAD JMÉNEM SÍROVEC
Chcete si rozšířit letní sběračský a zpracovatelský repertoár o báječnou jedlou a medicinální houbu?
Zajímá vás, kde sírovec hledat, jak ho bezpečně poznat a pak lahodně kuchyňsky upravit na talíř i do zásoby?
Sírovec je nádherná a fascinující houba, a proto tajně doufám, že se mi pro ni podaří nadchnout i vás.
Ukážu vám, kdy a kde sírovec nóbrž "lesní kuře" roste, jak ho poznat a posoudit jeho zralost. Podělím se s vámi o všechny báječné recepty i osvědčené způsoby konzervace a podstrkování. Taky vás zahrnu spoustou sírovcových fotek, videí a nakažlivé chorošové radosti.
V novém on-line kurzu poznáte sírovec žlutooranžový ze všech stran. Naučíte se ho hledat a bezpečně identifikovat. Poznáte, jak ho nejlépe sbírat (a někdy lovit), sušit, vařit, smažit, dusit, kvasit, zavařovat a taky (ne)nápadně podstrkovat do jídla. Otevře se vám převelice lahodný houbový svět, navíc s léčivými účinky!
Do téhle neobvyklé žlutooranžové houby jsem se zamilovala a tenhle kurz je výsledkem mé tříleté soukromé "badatelské práce" na téma sírovec a jeho kulinární i medicinální využití. Najdete v něm všechno, co o sírovci vím, a recepty, které jsem testovala na vlastní rodině, kamarádech i účastnících živých kurzů.
Jmenuju se Denisa Šimlová. Sběru a zpracování všeho jedlého i léčivého jsem nevyléčitelně propadla.
Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!
Znalosti divokých bylinek, květů, plodů a dřevokazných hub propojuju s vařením a fermentačními zkušenostmi. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.
Vše nasbírané pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky!
Svět místních na dřevu žijících hub mě pohltil a jsem stále v úžasu, kolik "chorošů", které se dají snadno kuchyňsky i medicinálně využívat, kolem nás nepozorovaně roste.
Věřím, že vás poznávání a lov sírovce bude bavit , obohatí vaši sběračskou a chuťovou paletu a stane se vaší každoroční letní tradicí.
Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám své žlutooranžové sběračské a kuchyňské zkušenosti a pořádnou porci chorošového nadšení.
Podrobný popis kurzu
-
On-line kurz ve členské sekci na webu.
-
Obsah celého kurzu je vám rovnou k dispozici na samostudium. Můžete jím procházet vlastním tempem a opakovaně se k němu vracet.
-
Přístup včetně aktualizací vám zůstane 3 roky od zaplacení.
Co v kurzu najdete
-
Jak sírovec v různých fázích svého růstu vypadá a s čím si ho (ne)můžet splést.
-
Kde a kdy roste, jak hledat jeho čerstvé plodnice v sezóně a rozpadající se mimo ní.
-
Jak poznat zralost houby a podle toho ji ideálně kulinárně upravit.
-
Osvědčené recepty i způsoby konzervace.
-
Biochemické složení, léčivé účinky a medicinální využití.
-
Bohatou galerii vlastních fotografií a videí sírovcových nalezišť a exemplářů různých velikostí, tvarů i stáří.
Kdy: Další běh bude otevřený od května od září 2025. Chcete-li o něm dát vědět emailem, registrujte se tady.
Máte ke kurzu otázky? Sem s nimi!
Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.