20211009_124010.jpg

Jedlá procházka

Při Jedlé procházce vyrazíme společně ven, do volné přírody či městské zeleně. Přímo v terénu se naučíte hledat, poznávat a sbírat sezónní jedlé dary. Chybět samozřejmě nebudou ani ochutnávky.

Jak to na Jedlé procházce chodí, si můžete přečíst tu

Ulov & nakvas

Kurzy “Ulov & nakvas” jsou tu hlavně pro ty z vás, u kterých se propojuje vášeň sběračská s vášní konzervační.
 

U nás na Kokořínsku nasbíráme ve volné přírodě, sadu nebo na zahradě sezónní poklady a ty následně společně a začerstva zpracujeme.

IMG_6217.JPG
IMG_7146.JPG

Jedlé ebooky

Na téma poznávání a zpracování tradičních i neobvyklých jedlých darů vznikají postupně ebooky.

 

Zatím je k mání ebook o kdoulovcích, díky kterému se s tímto voňavým, kyselým ovocem seznámíte a naučíte se ho zpracovávat mnoha způsoby, na talíř i do zásoby.

 

Pokud vás z konzervace nejvíce zajímá kvašení, podívejte se na fermentační ebooky sem.

Divoženkovské konzultace

Pro vás, kteří potřebujete odpovědi na zcela konkrétní otázky: sběračské, fermentační či zavařovací.

 

Soukromě můžeme probrat třeba poznávání jedlých rostlin u vás na zahrádce, zavařování bez cukru, kvašení nebo cokoli dalšího kolem jedlých darů a jejich zpracování, co vás zajímá. 

IMG_7530.JPG
IMG_6386.JPG

Emailová dávka sezónní inspirace, receptů a nápadů na téma jedlých darů i kvašení spolu s termíny a informacemi o aktuálních kurzech.

 

Pokud chcete dostávat Divoženku do schránky, stačí se přihlásit k odběru. O to ostatní už se postarám já.

Divoženkovský newsletter

Plné košíky a skleničky na sítích

Neuvěřitelnou spoustu sezónních a nápaditých příspěvků najdete na mých sociálních sítích. Už tisíc!

 

Hlavně divoženkovský Instagram je takový můj  sběračsko-prokvašený virtuální vesmír, ve kterém se s vámi dělím o aktuální tipy, recepty i experimenty.

  • Facebook - Bílý kruh
  • Instagram - Bílý kruh
IMG_7073.JPG
IMG_5456.JPG

Jedlé dary na blogu

Dáváte-li přednost hutnějším a obšírnějším textům, navštivte můj blog.

 

Postupně na něm přibývají tematické články a recepty, např. z kategorie darů přírody nebo zpracování ovoce.

Máte otázky? Sem s nimi!
Napište na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Krásné dny plné sběru a kvašení vám přeju!
Denisa, Divoženka v kuchyni

IMG_7158.JPG

JEDLÉ DARY

Cokoli jedlého či léčivého, co můžeme najít a sbírat, vnímám jako dar. A takových jedlých darů přírody: rostlin, květů, ovoce či hub nám matka příroda nabízí neuvěřitelné množství. Stačí se jen kolem sebe dívat “jedlýma očima”.

 

Naučím vás tuhle hojnost vnímat, jedlé dary vidět a poznávat. Taky vám

ukážu, jak sběračské úlovky uchovávat, zpracovávat a využívat v kuchyni.

V každé roční době. Různými cestami.