top of page
urcovani_hub3_divozenkavkuchyni.jpg

LÁSKA JMÉNEM HLÍVA

Chcete chodit v zimě více do lesa a u toho si rozšířit repertoár o nesmírně chutnou houbu, navíc s medicinálními účinky? 

Nejste si jistí, kde hlívy hledat, jak je bezpečně poznat a pak lahodně upravit na vidličku i do zásoby?  

202411_hlivovy kurz uvitan(1).jpg

Hlívy jsou úžasé houby s božskou pevnou strukturou a pořádnou dávkou chuti umami. Doufám, že se mi pro ně podaří zapálit i vás a brzy na ně vyrazíme, alespoň na dálku, spolu.

 

Ukážu vám, kdy a kde hlívové sestry rostou, jak je poznat a posoudit jejich stav. Podělím se s vámi o osvědčené recepty i způsoby konzervace a podstrkování. Taky vás zahrnu spoustou hlívových fotek, videí a nakažlivé lesní chorošové radosti. 

V novém on-line kurzu poznáte hlívu ústřičnou a plicní ze všech stran. Naučíte se je hledat a bezpečně identifikovat. Poznáte, jak je sbírat (a někdy lovit), sušit, vařit, dusit, kvasit, zavařovat a taky (ne)nápadně podstrkovat do jídla. Otevře se vám převelice lahodný houbový svět, navíc s léčivými účinky! Ty totiž v kurzu najdete taky.

Divoká hlíva patří k mým největším a nejchutnějším sběračských objevům. Do téhle dřevokazné krásky jsem se zamilovala a tenhle kurz je výsledkem téhle lásky ;). Najdete v něm všechno, co o hlívách vím, a recepty, které jsem testovala na vlastní rodině, kamarádech i účastnících živých kurzů.

kolaze vodorovne (2).png

Jmenuju se Denisa Šimlová. Sběru a zpracování všeho jedlého i léčivého jsem nevyléčitelně propadla. 

 

Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!

 

Znalosti divokých bylinek, květů, plodů a dřevokazných hub propojuju s vařením a fermentačními zkušenostmi. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.

 

Vše nasbírané pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Svět místních na dřevu žijících hub mě pohltil a jsem stále v úžasu, kolik "chorošů", které se dají snadno kuchyňsky i medicinálně využívat, kolem nás nepozorovaně roste. 

hlivova tituln.JPG

Věřím, že vás poznávání a lov hlív bude bavit , obohatí vaši sběračskou a chuťovou paletu a stane se vaší každoroční téměr celoroční tradicí. 

Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám své ústřičné i plicní zkušenosti a pořádnou porci chorošového nadšení.

Podrobný popis kurzu

  • On-line kurz ve členské sekci na webu.

  • Obsah celého kurzu je vám rovnou k dispozici. Můžete jím procházet vlastním tempem a opakovaně se k němu vracet.

  • Součástí kurzu je emailová podpora.

  • Přístup včetně aktualizací vám zůstane 3 roky od zaplacení.

Co v kurzu najdete

  • Jak hlíva ústřičná a plicní vypadají v různých stádiích svého růstu a s čím si je (ne)můžete splést.

  • Kde a kdy rostou, jak hledat čerstvé plodnice v sezóně i rozpadající se mimo ní.

  • Jak hlívy kuchyňsky upravit, rovnou k snědku i do zásoby, obzvláště když narazíte na několikakilové trsy.

  • Biochemické složení, léčivé účinky a medicinální využití. 

  • Bohatou galerii vlastních fotografií a videí hlívových nalezišť a exemplářů různých velikostí, tvarů i stáří. 

hlivova clenska.jpg

Kdy: Kurz startuje 5. 12. 2024.  

kolaze vodorovne (3).png

Máte ke kurzu otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na hlívovanou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

Objednávka kurzu Láska jménem hlíva

Chcete-li kurz darovat, napište si pro další info a dárkový poukaz na denisa@divozenkavkuchyni.cz.

Prosím, vyberte si, zda chcete platit v českých korunách nebo v eurech. Stačí kliknout na jednotlivé možnosti níže.

hliva czk
objednavka hliva
hliva eur
bottom of page