top of page
urcovani_hub3_divozenkavkuchyni.jpg

LÁSKA JMÉNEM HLÍVA

Chcete si rozšířit letní sběračský a zpracovatelský repertoár o báječnou jedlou a medicinální houbu? 

Zajímá vás, kde sírovec hledat, jak ho bezpečně poznat a pak lahodně kuchyňsky upravit na talíř i do zásoby?  

0524 (2k)(4).jpg

Sírovec je nádherná a fascinující houba, a proto tajně doufám, že se mi pro ni podaří nadchnout i vás.

 

Ukážu vám, kdy a kde sírovec nóbrž "lesní kuře" roste, jak ho poznat a posoudit jeho zralost. Podělím se s vámi o všechny báječné recepty i osvědčené způsoby konzervace a podstrkování. Taky vás zahrnu spoustou sírovcových fotek, videí a nakažlivé chorošové radosti. 

V novém on-line kurzu poznáte sírovec žlutooranžový ze všech stran. Naučíte se ho hledat a bezpečně identifikovat. Poznáte, jak ho nejlépe sbírat (a někdy lovit), sušit, vařit, smažit, dusit, kvasit, zavařovat a taky (ne)nápadně podstrkovat do jídla. Otevře se vám převelice lahodný houbový svět, navíc s léčivými účinky!

Do téhle neobvyklé žlutooranžové houby jsem se zamilovala a tenhle kurz je výsledkem mé tříleté soukromé "badatelské práce" na téma sírovec a jeho kulinární i medicinální využití. Najdete v něm všechno, co o sírovci vím, a recepty, které jsem testovala na vlastní rodině, kamarádech i účastnících živých kurzů.

FB bannery (9).jpg

Jmenuju se Denisa Šimlová. Sběru a zpracování všeho jedlého i léčivého jsem nevyléčitelně propadla. 

 

Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!

 

Znalosti divokých bylinek, květů, plodů a dřevokazných hub propojuju s vařením a fermentačními zkušenostmi. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.

 

Vše nasbírané pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Svět místních na dřevu žijících hub mě pohltil a jsem stále v úžasu, kolik "chorošů", které se dají snadno kuchyňsky i medicinálně využívat, kolem nás nepozorovaně roste. 

DSC_7168_websize.jpg

Věřím, že vás poznávání a lov sírovce bude bavit , obohatí vaši sběračskou a chuťovou paletu a stane se vaší každoroční letní tradicí. 

Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám své žlutooranžové sběračské a kuchyňské zkušenosti a pořádnou porci chorošového nadšení.

Podrobný popis kurzu

  • On-line kurz ve členské sekci na webu.

  • Obsah celého kurzu je vám rovnou k dispozici na samostudium. Můžete jím procházet vlastním tempem a opakovaně se k němu vracet.

  • Přístup včetně aktualizací vám zůstane 3 roky od zaplacení.

Co v kurzu najdete

  • Jak sírovec v různých fázích svého růstu vypadá a s čím si ho (ne)můžet splést.

  • Kde a kdy roste, jak hledat jeho čerstvé plodnice v sezóně a rozpadající se mimo ní.

  • Jak poznat zralost houby a podle toho ji ideálně kulinárně upravit.

  • Osvědčené recepty i způsoby konzervace.  

  • Biochemické složení, léčivé účinky a medicinální využití. 

  • Bohatou galerii vlastních fotografií a videí sírovcových nalezišť a exemplářů různých velikostí, tvarů i stáří. 

sirovec kurz nahled.png

Kdy: Další běh bude otevřený od května od září 2025. Chcete-li o něm dát vědět emailem, registrujte se tady.

IMG_8339.JPG

Máte ke kurzu otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na sírovcovanou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

Brány do kurzu Kulinární poklad jménem sírovec se pro rok 2024 uzavřely.

Příští kolo sírovcového kurzu budu otevírat pravděpodobně v květnu 2025. Pokud to nechcete propásnout, můžete se upsat tady a já vám dám včas vědět.

A jestli to bez sírovcového poznávání a dobrot nemůžete do dalšího kola vydržet, napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz a domluvíme se.

Přeju vám krásné dny a těším se někdy na sírovcovanou!

sirovec czk
objednavka sirovec
sirovec eur
bottom of page