LÁSKA JMÉNEM HLÍVA
Chcete chodit v zimě více do lesa a u toho si rozšířit repertoár o nesmírně chutnou houbu, navíc s medicinálními účinky?
Nejste si jistí, kde hlívy hledat, jak je bezpečně poznat a pak lahodně upravit na vidličku i do zásoby?
Hlívy jsou úžasé houby s božskou pevnou strukturou a pořádnou dávkou chuti umami. Doufám, že se mi pro ně podaří zapálit i vás a brzy na ně vyrazíme, alespoň na dálku, spolu.
Ukážu vám, kdy a kde hlívové sestry rostou, jak je poznat a posoudit jejich stav. Podělím se s vámi o osvědčené recepty i způsoby konzervace a podstrkování. Taky vás zahrnu spoustou hlívových fotek, videí a nakažlivé lesní chorošové radosti.
V novém on-line kurzu poznáte hlívu ústřičnou a plicní ze všech stran. Naučíte se je hledat a bezpečně identifikovat. Poznáte, jak je sbírat (a někdy lovit), sušit, vařit, dusit, kvasit, zavařovat a taky (ne)nápadně podstrkovat do jídla. Otevře se vám převelice lahodný houbový svět, navíc s léčivými účinky! Ty totiž v kurzu najdete taky.
Divoká hlíva patří k mým největším a nejchutnějším sběračských objevům. Do téhle dřevokazné krásky jsem se zamilovala a tenhle kurz je výsledkem téhle lásky ;). Najdete v něm všechno, co o hlívách vím, a recepty, které jsem testovala na vlastní rodině, kamarádech i účastnících živých kurzů.
Jmenuju se Denisa Šimlová. Sběru a zpracování všeho jedlého i léčivého jsem nevyléčitelně propadla.
Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!
Znalosti divokých bylinek, květů, plodů a dřevokazných hub propojuju s vařením a fermentačními zkušenostmi. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.
Vše nasbírané pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky!
Svět místních na dřevu žijících hub mě pohltil a jsem stále v úžasu, kolik "chorošů", které se dají snadno kuchyňsky i medicinálně využívat, kolem nás nepozorovaně roste.
Věřím, že vás poznávání a lov hlív bude bavit , obohatí vaši sběračskou a chuťovou paletu a stane se vaší každoroční téměr celoroční tradicí.
Těším se, jak malá (divoženka), až vám předám své ústřičné i plicní zkušenosti a pořádnou porci chorošového nadšení.
Podrobný popis kurzu
-
On-line kurz ve členské sekci na webu.
-
Obsah celého kurzu je vám rovnou k dispozici. Můžete jím procházet vlastním tempem a opakovaně se k němu vracet.
-
Součástí kurzu je emailová podpora.
-
Přístup včetně aktualizací vám zůstane 3 roky od zaplacení.
Co v kurzu najdete
-
Jak hlíva ústřičná a plicní vypadají v různých stádiích svého růstu a s čím si je (ne)můžete splést.
-
Kde a kdy rostou, jak hledat čerstvé plodnice v sezóně i rozpadající se mimo ní.
-
Jak hlívy kuchyňsky upravit, rovnou k snědku i do zásoby, obzvláště když narazíte na několikakilové trsy.
-
Biochemické složení, léčivé účinky a medicinální využití.
-
Bohatou galerii vlastních fotografií a videí hlívových nalezišť a exemplářů různých velikostí, tvarů i stáří.
Kdy: Kurz startuje 5. 12. 2024.
Máte ke kurzu otázky? Sem s nimi!
Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.