Chcete s kvašením zeleniny konečně začít nebo prolomit počáteční neúspěchy?

Přijdou vám návody moc složité, a tak hledáte jednoduchý a srozumitelný kurz, který vám nezabere moc času a přitom se naučíte vše zásadní?

Ztratila vaše rodina dovednost kysat zelí, chcete se k ní vrátit a předat ji pak svým dětem?

divozenkavkuchyni_otevru%20vam%20dvere%20do%20kralovstvi%20kvaseni%20a%20jedlych%20rostlin

Kvašení zelí vám dá pevný základ, ze kterého můžete čerpat při svém dalším domácích kvašení.  

Pro všechny začátečníky jsem vytvořila jednoduchý on-line kurz, který vás seznámí se základní technikou kvašení.

S podporou a povzbuzením si připravíte své první kysané zelí a dozvíte se, jak se o něj starat. Nebude chybět ani skvělý recept na jídlo s ním.

Věřím, že pak
zapomenete na kupované zelí a budete chtít už jen to své, domácí. Zas a znovu. 

20221023153424_IMG_0543.jpg

Pojďme společně naložit zelí. Bude lahodné a křupavé. Takové jako si pamatujete ze svého dětství. Jaké jste možná šlapali s babičkou či dědou. Jen ten zelák nebude potřeba, vystačí nám sklenice!

IMG_9399.JPG

"Daruješ-li ženě kysané zelí, nakrmíš ji vitamínem C a probiotiky na jeden den.
Naučíš-li ji kvasit zelí, dáš jí i celé rodině živou a zdravou potravu pro celý život."

Jmenuju se Denisa Šimlová. Kvašení a sběru všeho jedlého jsem nevyléčitelně propadla. Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás!

 

Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody. Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónami.

 

Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

libajici_edited.jpg

Kvasím zeleninu, bylinky a houby, ujíždím na kimči, vyrábím ovocná vína i octy, fermentované nápoje, omáčky a pasty, užívám si kvašení v medu i naše umeocty a neobvyklé "olivy",  hraju si s misem.

 

A na "staré dobré" zelí stejně nedám dopustit! Právě to mi dalo ten základní fermentační kámen, díky kterému jsem se pak začala jistě a neohroženě vrhat do dalších fermentačních technik.

zeli zase_edited.jpg

MOJE PRVNÍ ZELÍ
 

kurz kvašení pro úplné začátečníky

A proč zrovna zelí? Připadá mi tak obyčejné...


  • Uznávám, že to nezní zrovna sexy a moderně. Zelí je ale fakt nesmírně variabilní surovina, která se dá koupit v každém supermarketu. Navíc prakticky po celý rok. 


  • Zdánlivě obyčejná zelenina se díky fermentaci promění na živou bombu, plnou vitamínů a probitotik, které dokážou zlepšit vaše trávení, imunitu i náladu. Jsou na to výzkumy!


  • Kvašení zelí má u nás tradici, na kterou snadno navážete. Na jeho chutě jsme zvyklí a dokážeme je tak snadno uplatnit v kuchyni. 


  • Naprosto ideální materiál na kvašení: stojí pár korun a krásně kvasí. Navíc si ho ochutíte tak, jak máte sami rádi.


  • Díky zelí si základy snadno osaháte (a ochutnáte) a pak se klidně budete moct fermentačně  posunout dál. Třeba ke kimči, limonádám, kvasu... 

Těším se, jak malá (divoženka), až vás do těch zelných základů zasvětím. Jsou totiž pro vaši fermentační cestu naprosto zásadní! 

Popis kurzu

Připravila jsem ho pro úplné nebo věčné začátečníky, kteří se chtějí naučit základní techniku kvašení ve vlastní šťávě.
 

Co vás čeká?

  • První seznámení se silou a chutěmi domácí kvašené zeleniny. 

  • Kurz rozsahem malý, změnou ve vašem životě však obrovský. Zkrátka základní kámen, na kterém pak budete veškeré své další kvašení stavět.

  • Jednoduše, stručně a jasně. Bez matoucích variací i fermentační "omáčky".

Forma kurzu

  • On-line kurz s podpůrnou facebookovou skupinou. 

  • Jednotlivé příspěvky jsou pro přehlednost uspořádané do Průvodců. 

  • Seznam surovin a nákupní seznam v PDF.

  • Přehledná skripta v PDF.

  • Moje podpora, inspirace a konzultace zelných kvašeností. 

Kdy:  7.  - 13. 11. + podpora do 20. 11.


Po skončení kurzu bude skupina archivována. Vy k ní budete mít přístup minimálně rok.

IMG_0425.JPG

Co říkají účastníci divoženkovských základních kurzů kvašení? 

"Za mě naprostá spokojenost, velká radost z naučených dovedností i ze sdílení. Kurz byl srozumitelný. Použité návody jsou opravdu dokonalé a inspirují i k dalšímu samostatnému kvašení."  Jitka 

V kurzu s Denisou jsem se SKUTEČNĚ naučila technikám kvašení. Ač jsem to předtím již několikrát zkoušela, výsledky se nedostavovaly, nebyla jsem si jistá a tuto činnost zavrhla. Díky Denise jsem pochopila základy a mám pocit, že chci vyzkoušet kvasit všechno co roste! Iva

"Kurz je dokonalý a ty si skvelá! Oceňujem perfektné a precízne spracované materiály, videá a tiež povzbudzujúce slová a ponechanie slobody v hľadaní vlastnej cesty. Teším sa na pokračovanie." Mária 

"Denisu vnímám jako opravdovou kvasící Královnu. Během kurzu jsem obdivovala, jak příjemně a jednoduše dokáže formulovat rady a odpovědi na mnohdy (pro mě) záhadné dotazy. Ví toho opravdu hodně, je cítit, že má mnohaleté zkušenosti a je to její velká vášeň. Proto doporučuju její kvasící kurzy všem, kteří se nebojí i těm, kteří se bojí. S Denisou se mi velká záhada snadno proměnila v zázračný kvasící svět plný zdravých dobrot. Získala jsem know-how, které už mi zůstane. A taky objevila osobnost, které v tomto (nejen) kvasícím ohledu plně důvěřuji. Děkuji za to." Hedvika

Odpovědi na nejčastější otázky

O kurz stojím, ale nemám účet na Facebooku. Je možné ho absolvovat i tak?

  • Tohle kolo kurzu je možné absolvovat jen s FB účtem. 

  • Můžete si případně vytvořit účet jen pro absolvování kurzu nebo se domluvit s rodinnými příslušníky nebo kamarády, že vám na chvíli půjčí ten jejich.

Musím být připojená/ý v konkrétní čas? Bojím se, že to kvůli práci/dětem/dovolené nezvládnu.

  • Kurz neprobíhá v "reálném" čase, můžete jím procházet ve vlastním tempu, kdy se vám to bude hodit. Klidně i opakovaně.

  • Pokud byste z nějakého důvodu kurz nestíhali, vše bude přehledně uloženo v Průvodcích a taky ve Skriptech, a tak se můžete k obsahu kdykoliv vrátit. 

 

V čem je online kurz s podporou ve FB skupině jiný než živý?

  • Procházíte kurz ve vlastním tempu a podle svých časových možností a z pohodlí vašeho domova.

  • K obsahu se můžete opakovaně vracet.

  • Větší prostor pro vaše otázky i konzultace. Vychytáme tak konkrétní chyby či případné nezdary při přípravě i kvašení. Navíc mnohé načerpáte i z otázek a inspirace ostatních účastníků. 

  • Výrazně nižší cena. 

Máte ještě další otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz, na Messenger 
Divoženky v kuchyni nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi už brzo na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

zeli.jpg

Neváhejte a pojďte si společně zelně nakvasit.
Teď je ten správný čas! Sezónou a blížící se zimou.